Kariyer Bilim kadınlarına 12 bin dolarlık burs

Bilim kadınlarına 12 bin dolarlık burs

20.10.2008 - 01:45 | Son Güncellenme:

L’Orêal-Unesco ortaklığında gerçekleşen ve dünyada 10 yıldan bu yana başarıyla yürütülen ‘Bilim ve Kadın’ programının bir uzantısı olan ulusal nitelikteki ‘Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları’ yakında başlıyor.

Bilim kadınlarına 12 bin dolarlık burs

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından desteklenen program kapsamında, projeleri seçilecek olan 40 yaşından gün almamış 6 genç bilim kadını, L’Orêal Türkiye’den 12’şer bin dolar değerinde birer yıllık burs kazanacak. Programa katılmak için başvurular 31 Ekim’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından desteklenen, L’Orêal Türkiye tarafından düzenlenen ‘Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları’ programı, bilimin ve bilimsel düşüncenin yaygınlaşmasını ve Türk kadınının bilimsel alandaki çalışmalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Programa katılacak araştırmaların yaşam bilimleri, biyoloji, biyokimya, biyofizik, biyoteknoloji, farmakoloji ve fizyoloji; malzeme bilimleri, taneli malzemeler, polimerler, camlar ve seramikler, kompozitler, biyomalzemeler, nano-malzemeler, özel tasarlanmış yüzeyler, fotonik kristaller; yoğun madde fiziği ve istatistiksel fizik alanlarında olması gerekiyor. Başvurularda, araştırma konularının bilimsel yenilik getirmesi ve bilime sağlayacağı katkılar ölçüt olarak alınıyor.

Haberin Devamı

34 PROJEYE DESTEK

Programa katılan ve projesi seçilen 6 bilim kadını, L’Orêal Türkiye tarafından 12’şer bin dolar değerinde birer yıllık bursla ödüllendirilecek. Programa başvuracak bilim kadınlarının, bilimsel yetenekleri kanıtlanmış, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmaları, ayrıca 40 yaşından gün almamış ve doktora derecesine sahip olmaları koşulu aranıyor. www.loreal.com.tr adresi üzerinden projeye katılım koşullarının detaylarını öğrenmek mümkün.
Bugüne kadar tüm dünya ülkelerinden gelen projeleri destekleyen L’Orêal-Unesco Uluslararası Burs Programı kapsamında, 67 ülkeden 120 genç bilim kadınına burs olanağı sağlandı, 52 bilim kadını da büyük ödülün sahibi oldu. L’Orêal Türkiye ise projenin yapıldığı 6 yıldan bu yana, 34 genç araştırmacının projesini destekledi.

Yazarlar