Kariyer Dünyadaki ve Türkiye'deki CEO'ları en çok endişe ettiği konular

Dünyadaki ve Türkiye'deki CEO'ları en çok endişe ettiği konular

24.01.2018 - 18:24 | Son Güncellenme:

Denetim, Vergi ve Danışmanlık Hizmetleri veren Pwc'nin küresel araştırmasında CEO'ların en çok endişe duyduğu konular belirlendi. Dünyada ve Türkiye'de ulaşılan sonuçlar şöyle:

Dünyadaki ve Türkiyedeki CEOları en çok endişe ettiği konular

Türkiye'de döviz kuru, dünyada siber saldırı

Haberin Devamı

Türk CEO'ların en büyük endişesi dengesiz döviz kuru. Piyasalarda büyük dalgalanmaların yaşanması şirketleri zarara uğrama tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Dengesiz döviz kuru endişesini ise terör endişesi takip ediyor.

Dünyada ise CEO'ların korkusu jeopolitik belirsizlikler ve siber saldırılar. Bu yüzden siber güvenlik mühendisliği yurt dışında büyük bir önem taşıyor.

1293 kişi katıldı

Araştırmaya 85 ülkeden 1293 CEO, Türkiye'den ise 69 CEO katıldı. Katılan CEO'lar 2018'deki küresel büyüme anlamında geçen seneye göre daha iyimser. İyimserlik oranı dünyada yüzde 29'dan yüzde 57'ye, Türkiye'de ise yüzde 12'den yüzde 45'e yükseldi.

CEO'lar için endişe kaynakları

Küresel ekonomik büyüme için iyimser olan CEO’larda, gelecek döneme ilişkin sosyal ve ekonomik tehlikelerle ilgili endişeler de artışta.

Haberin Devamı

Dünya genelindeki CEO’lar “aşırı endişeli” oldukları başlıkları; jeopolitik belirsizlik (yüzde 40), siber tehditler (yüzde 40), terörizm (yüzde 41) ve temel becerilerin erişebilirliği (yüzde 38) olarak sıralıyor.

Buna karşılık Türkiye’deki CEO’ların ‘aşırı endişeli’ oldukları konularda, jeopolitik belirsizlikler (yüzde 64), döviz kurunda dalgalanma (yüzde 67) ve terörizm (yüzde 67) başı çekiyor.