Kariyer Etkili İfade Biçimi Para Getiriyor...

Etkili İfade Biçimi Para Getiriyor...

15.08.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki toplam girişimci sayısının tamamına yakınını küçük ölçekli işletmeler oluşturuyor. Ancak bunların büyük kısmı, doğru hedef kitleye ulaşma konusunda başarısız oluyor. Dünyanın önde gelen iş platformlarından biri olan BNI, işletmelere kendilerini anlatacak alanı oluşturarak işlerini geliştirmelerine imkan yaratıyor.

Etkili İfade Biçimi Para Getiriyor...

Türkiye’deki işletmelerin yüzde 100'e yakını küçük ölçekli işletmelerden oluşuyor. Geçen sene TÜİK’in yayınladığı Küçük ve Orta Büyüklükteki Girişim İstatistikleri, 2016 rakamlarına göre bu işletmelerin yüzde 40'a yakını toptan ve perakende ticaret sektörlerinde faaliyet gösterdiğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Küçük ölçekli işletmelerin ticari yapısı ve personel sayısı baz alındığında KOBİ’lerin iş hacmini yükseltmesi için tanıtım daha fazla önem kazanıyor. Ancak işletme sahiplerinin büyük bir kısmı işlerini anlatacak özel bir platform bulamıyor ya da hedef kitleye kendilerini ifade etme konusunda yeterli olamıyor.

Dünyanın en geniş iş geliştirme platformu olan ve şu anda 75 ülkede, 222 bin aktif üyesi ile faaliyetini sürdüren BNI (Business Networking International), işletmelerin bu sorununa çare oluyor. BNI, dünyanın en etkili iş geliştirme yöntemi olan referansla iş yaratma sistemini, üyelerinin iş yaşantısına endeksliyor. Üyelerine düzenlediği ücretsiz eğitimlerle iş sahiplerinin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamayı hedefliyor. BNI sisteminde her sektörden sadece tek bir temsilcinin yer aldığı gruplar, her hafta bir araya geliyor. Her grupta her bir meslek kategorisinden bir kişinin temsil edilmesine izin verildiği için de grup içi rekabet ortadan kaldırılmış oluyor. Üyeler bu toplantılarda işlerini kitle karşısında anlatma tecrübesi de ediniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de 2012 yılından bu yana çeşitli sektörlerden 700’den fazla üye ile faaliyet gösteren BNI Türkiye yetkilileri verdikleri eğitimlerle üyelerinin gelişimini desteklediklerini, bu sayede üyelerin cirolarındaki artışa katkı sağladıklarını belirtiyor. Yapılan araştırmalar Türkiye’de KOBİ’lerin yaşadığı sıkıntılardan birinin de kendini ifade edecek doğru bir platform bulamamak olduğu yönünde. BNI, organizasyona dahil olan iş sahiplerine büyük bir görünürlük sağlıyor. Uzmanlar da iş sahiplerinin piyasada daha fazla aktif olması gerektiğini, insanlar olan ilişlerin artırılması gerektiğini vurguluyor. BNI insanların kendilerini daha aktif biçimde, vizyonlarını geliştirerek, bilgi artırabilecekleri bir platform olarak öne çıkıyor.

Etkili İfade Biçimi Para Getiriyor...

Kobi'ler İşlerini Anlatırken Dikkat Etmesi Gereken İpuçları...

- Yaptığınız sunumun süresine göre, beden dili, konuşma ve içeriği planlanmalısınız.

- Kendinizi doğru ifade etmeniz gerek. Zira ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz oldukça önemli.

Haberin Devamı

- Hitap ettiğiniz kitle ile mutlaka göz temasını kaybetmeyin.

- Önemli noktalara vurgu yapmanız etkili olacaktır.

- Şirket hakkındaki başarı hikayelerini anlatmak çok önemli, ancak bunu yaparken rakipler üzerinden olumsuz örnekleri vemekten kaçınmanız gerek.