Kariyer IBM Watson, iş dünyasının “kalbine” taşınıyor

IBM Watson, iş dünyasının “kalbine” taşınıyor

20.01.2014 - 11:39 | Son Güncellenme:

New York’un Silikon bölgesinin tam kalbinde yer alan genel merkeziyle yeni IBM Watson Grubu; düşünen, öğrenen cevap verebilen kavramsal bilgi işlem döneminde yeni bir dönem başlatıyor.

IBM Watson, iş dünyasının “kalbine” taşınıyor

IBM bu alandaki araştırmaları hızlandırmak ve keşif sürecini daha etkin kılmak üzere faaliyet gösterecek. Watson Grup; AR-GE çalışmalarını ve start-up şirketleri destekleyen bir İnovasyon Merkezi’ni de içerecek.


IBM yeni bir iş birimi olarak çalışacak olan Watson Grubu kuracağını duyurdu. Bu adım, IBM’in düşünen, öğrenen, büyük verileri kullanarak karmaşık sorulara yanıt verebilen ve öngörüler geliştiren yeni yazılım, hizmet ve uygulamalara uygun bir pazar yaratma stratejisinin bir parçası olarak nitelendiriliyor. AR-GE’ye odaklanan ve bulut ile sunulan kavramsal uygulamaları ve hizmetleri pazara sunacak Watson Grubu’na IBM, 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.

Tanınmış teknoloji araştırmaları şirketi Gartner’a göre akıllı makineler bilgi teknolojisinin bugüne kadar yarattığı en kökten değişim olacak ve bu teknolojiler insanların daha etkin olabilmesine destek olarak “imkânsız” olanı başarmalarını sağlayabilecek. Bu konjonktürde IBM, Watson Grubu ile çeşitli sektörlerde ve uzmanlık alanlarında bir dönüşüme ön ayak olan Watson’un kavramsal teknolojilerinin benimsenmesini ve kullanımını hızlandırmayı hedefliyor. Grup, teknoloji tasarımı ve geliştirilmesi için yaklaşık 2,000 uzmanın becerilerinden faydalanacak ve New York’un “Silikon” bölgesinde konumlandırılacak. Sağlık ve finansal hizmetler, perakende, seyahat ve telekomünikasyon gibi kavramsal bilgi işlemin geliştirilmesi için fırsatlar barındıran alanları keşfedecek sektör uzmanlarıyla ve IBM’in Araştırma, Hizmetler, Yazılım ve Sistemler Bölümlerindeki uzmanlarıyla birlikte çalışacak.

Grup; IBM Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Rhodin tarafından yönetilecek ve Watson destekli, bulut tabanlı uygulamalarda ve hizmetlerde start-up şirketlerle işbirliği yapacak.

IBM Watson Grup içerisindeki önemli bir girişim de bulut teknolojisi aracılığıyla bilişsel inovasyonların kurumlara sağlanma süresini hızlandırarak AR-GE çalışmalarına devam etmek olacak. Girişimin bir parçası olarak IBM, yakın zamanda satın aldığı lider bulut bilişim altyapısı olan Softlayer üzerinde de Watson’ı devreye alacak.

Yeni duyuruyu değerlendiren IBM Türk Teknoloji Lideri Kıvanç Uslu “IBM’in bir milyon dolar ödüllü yapay zeka mucizesi Watson, bir asrı aşkın IBM tarihindeki en önemli buluşlardan bir tanesidir. Yeni duyurularla birlikte bu teknoloji, işletmelerin müşterilerle iş ilişkilerini geliştirmelerine, sağlık kuruluşlarının kişiselleştirilmiş hasta bakım hizmetleri sunabilmelerine, girişimci ve start-up firmalara fırsatlar sunan bir çözüm olarak pazara çıkarılmak üzere dönüştürülüyor. Bu duyuruyla, yepyeni bilişsel hizmetlerin bulut üzerinden kolayca sunulduğu ve kullanıldığı bir ortam sağlayacağız.” dedi.

Watson Grup Genel Merkezi aynı zamanda IBM müşterilerinin kavramsal teknolojileri deneyimleme ve işlerini dönüştürmeleri için gereken araçları keşfetmelerine yardımcı olacak bir müşteri merkezi olarak da hizmet sunacak. Genel merkezde IBM müşterileri ve çözüm ortakları tarafından kullanılan kavramsal uygulamalar ve hizmetler için kullanıcı deneyimlerinin sürekli olarak geliştirilmesi amacıyla bir tasarım laboratuvarı da yer alacak.

Watson Grubu, geliştirme yetenekleri gibi konular üzerine seminerler, workshoplar ve network fırsatları sunacak. Bu etkinlikler, kavramsal/bilişsel bilgi işlem, büyük veri ve analitik alanlarında üniversite öğrencilerini artan kariyer olanaklarına hazırlamak için 1,000'in üzerindeki akademik işbirliklerine (yeni müfredat geliştirme, akademisyen ödülleri, staj imkanları vs.) dayanarak kurgulanacak.