Kariyer İdeal öz geçmiş uzunluğu ne kadar olmalı?

İdeal öz geçmiş uzunluğu ne kadar olmalı?

25.12.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

Öz geçmiş (CV) uzunluğu ne kadar olmalı sorusu, yeni CV hazırlayan herkesin aklına takılır. Ne kadar tecrübeye sahip olduğunuz, potansiyeliniz ve geçmişte yaptıklarınız bu uzunluğu belirler.

İdeal öz geçmiş uzunluğu ne kadar olmalı

Bir CV'nin uzunluğu en fazla 3 sayfa olmalı. İdeali, tecrübeli profesyoneller için 2 sayfa; yeni mezunlar ve tecrübesizler için ise 1 sayfadır.

Haberin Devamı

CV'yi hazırlama başlarken dikkat edilmesi gereken kritik noktalar mevcuttur. İK uzmanlarının ilk inceleme esnasında CV'lere 6-7 saniye ayırdığı göz önüne alındığında çok uzun ve detaylı CV bir handikaptır. Tecrübeler, eğitim ve nitelikler mutlaka yer alması gereken bilgilerdir.

Başvuru esnasında başvuranın hedefi net olmalıdır. Böylece CV uzunluğu da gereksiz bilgilerle artmayacak ve ideal uzunluğa indirgenebilecek. Hedefleri belirlemek için amaçlanan pozisyon ve sektör belirtilmelidir.

Deneyimi çok olan profesyonellerde CV uzunluğu problem olabiliyor. Asıl mesele, sahip olunan tecrübeyi ve bilgileri 2 sayfaya en doğru şekilde sığdırmak. Hangi pozisyona başvuruluyorsa CV'deki bilgileri o pozisyona göre düzenlemek ve gereksiz bilgileri elemek de CV'nin hedefe yönelik olmasına yardımcı olur. Kısa, net ve hedefe uygun bir CV yeterlidir.

Haberin Devamı

Öğrenciler ve tecrübesiz adaylar CV'ye ne yazacakları konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Kariyer hedefi, staj bilgileri, iş alanına uygun hobi ve sertifikalar yazılarak CV ideal uzunluğa ulaştırılabilir. Ayrıca öğrenciler için kulüp aktiviteleri, okul projeleri ve gönüllü çalışmalar yazılabilir.

Detaylı CV istenmesi durumunda ise CV, sayfalarca ve ayrıntılı olarak hazırlanabilir.

Esra Kemer - Kariyer Danışmanı