Kariyer "İşsizim" demekten nasıl kaçınabilirim?

"İşsizim" demekten nasıl kaçınabilirim?

06.02.2014 - 13:10 | Son Güncellenme:

Uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınız veya akşam yemeğinde yeni tanıştığınız birinden gelen "Ne iş yapıyorsun?" sorusuna "İşsizim" yanıtını vermek istemiyorsanız bu 3 öneriye kulak verin.

İşsizim demekten nasıl kaçınabilirim

"Geçiş sürecindeyim"

Haberin Devamı


İşsiz olduğunuz zamanlarda herkese açıklama yapmak zorunda olmak kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Bu nedenle "İşsizim" demek istemeyebilirsiniz. O zaman şirkette işlerin pek iyi gitmediğini ve bir geçiş sürecinde olduğunuzu dile getirebilirsiniz. Bu tür cümlenin arkasından hemen karşınızdakinin işini sorarsanız, konuyu da nazikçe değiştirmiş olursunuz.


"10 yıldır iç mimarlık yapıyorum"


Yepyeni biriyle tanıştınız ve onun iş çevresinden faydalanabileceğinizi düşünüyorsunuz. Yaptığınız iş sorulduğunda "1 yıldır X firmasındayım" demek yerine kariyerinizin tümünü özetleyecek ve tecrübenizi aktarmanızda yardımcı olacak bir cümle kurabilirsiniz. Bu sayede parça parça çalıştığınız yerlerden ziyade toplam tecrübenizle olumlu etki bırakabilir ve akıllarda yer edebilirsiniz.

Haberin Devamı


"Medya ve insan ilişkilerine bayılıyorum. Her ikisini bir arada yapabileceğim bir iş arıyorum"


"İşsizim" cevabı genelde çevresi geniş insanları korkutur çünkü size iş ayarlamada yardımcı olmaktan çekinirler. Onun yerine hangi sektörde ne tür bir iş aradığınızı belirtirseniz karşılık olarak "Şu şirkette tanıdığım var, şöyle bir pozisyon için birini arıyorlar" cümlesini duymanız daha muhtemeldir.