Kariyer Kenyalı kayakçı olimpiyatlarda ülkesini temsil etmek için para topladı

Kenyalı kayakçı olimpiyatlarda ülkesini temsil etmek için para topladı

08.02.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

Kenya Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin maddi kaynaklarının yetersiz olmasından olayı Güney Kore'nin Pyeongchang kentinden düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyatları'na katılamama tehlikesi yaşayan Kenyalı Sabrina Wanjiku Simader, hikayesini internet üzerinden anlatarak yardım topladı ve gerekli parayı biriktirerek Olimpiyatlar'da ülkesini temsil etmeye hak kazandı.

Kenyalı kayakçı olimpiyatlarda ülkesini temsil etmek için para topladı

Sabrina Wanjiku Simader, 19 yaşında bir kayak sporcusu. Kenya'dan Avusturya'ya göç eden ailesi sayesinde hayatında ilk defa karla tanışması bütün hayatını değiştirdi. Bir teleferik işletmecisi olan babası sayesinde dağ yamaçlarıyla ve kayakçılarla küçük yaşlarda tanışan Simader, babası Josef'in kayak konusunda kendisini eğitmesiyle beraber kayak sporuna merak sardı.

Haberin Devamı

Avusturya'da kayak yapan tek siyahi sporcu olduğunu ve bu nedenle dikkatleri üzerine çektiğini söyleyen Simader, 2018 Kış Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ederek profesyonel sporculuğa adım attı.

Olimpiyatlara katılmak için Kenya Ulusal Olimpiyat Komitesi'nden talepte bulunan fakat maddi kaynak bulunamaması sebebiyle destek alamayan sporcu, olimpiyatlara katılma hayalinden vazgeçmedi ve "ibelieveinyou" adlı bir internet sitesinde bu konuyla ilgili yardım kampanyası başlattı. İhtiyacı olan tüm her şeyi tek tek yazan ve 11 bin 100 euro'ya ihtiyacı olan Simader, 81 bağışçının desteğiyle gerekli parayı topladı ve Pyeongchang kentinden düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyatları'na katılma başvurusunu yaptı.

Haberin Devamı

Kenya'yı olimpiyatlarda temsil edecek olan tek sporcu olarak Pyeongchang'da hazır bulunacak olan Simader, henüz 19 yaşında ulaştığı bu başarıyla Kenya tarihine geçti.