Kariyer Ofiste depreme karşı alınabilecek önlemler

Ofiste depreme karşı alınabilecek önlemler

21.07.2017 - 11:57 | Son Güncellenme:

Depremin bizi ne zaman ve nerede yakalayacağı belli olmaz. Bu yüzden deprem anında neler yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekir. İşyerinde çalışırken bir anda deprem olursa ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte işyerinde depreme yakalanırsanız yapmanız gerekenler...

Ofiste depreme karşı alınabilecek önlemler

Öncelikle sakinliğinizi korumalısınız

Haberin Devamı

Sakin olmaya çalışın. Paniğe kapılmayın, panik olursanız hayatınızı tehlikeye atabilirsiniz.

Sağlam olduğunu düşündüğünüz bir eşyanın altına çömelin

Bir çoğumuz deprem anında bulunduğumuz binadan çıkmaya çalışırız. Bu durum çok tehlikelidir. Bunun yerine ofis içinde sağlam olduğunu düşündüğünüz (Masa, Mobilya gibi) yerlere başınızı koruyarak çömelin. Korunmak için sığınacağınız yerlerin sağlam olmasına dikkat edin. Pencerelerden uzak durun.

Sallantı sona erene kadar durduğunuz yeri değiştirmeyin

Deprem anında yerinizden ayrılıp dışarı çıkmaya kalkışmayın. Eğer yerinizde değişiklik yapıp dışarıya çıkmaya çalışırsanız bu durum istenmeyen olaylara neden olabilirsiniz.

Sarsıntı bitene kadar bina içinde kalmalısınız

Haberin Devamı

Afet anında bulunduğunuz binadan ayılmak çok tehlikelidir. Panik yapıp dışarı çıkmaya çalışmak izdiham olmasına neden olacak ve bu durum deprem kadar tehlikeli olaydır.

Deprem bittikten sonra acele etmeden bulunduğunuz binadan ayrılın

Deprem bittikten sonra yine sakinliğinizi koruyarak acele etmeden bulunduğunuz binayı terkedin. Panik yapılması durumunda meydana gelecek izdihamın deprem kadar tehlikeli olacaktır.

Dışarı çıktıktan sonra özellikle camlardan ve elektrik tellerinden uzak durun

Bulunduğunuz binayı terkettikten sonra elektrik telleri, bacalar, kiremitler, direkler vb. gibi düşebilecek cisimlerden uzak durunuz. Boş araziler varsa oralarda durmaya özen gösterin.