Kariyer Perakendeciler yöneticilerini eğitiyor

Perakendeciler yöneticilerini eğitiyor

01.09.2008 - 00:32 | Son Güncellenme:

İstanbul PERDER ve KARGEM, perakende sektöründe çalışan yöneticilerin kişisel ve mesleki becerilerini artırmak için Yönetici Geliştirme Eğitim Programı düzenliyor

Perakendeciler yöneticilerini eğitiyor

Perakende sektörünün yıllardır yaşadığı kalifiye işgücü sorununa çare bulmak için harekete geçen Kariyer Geliştirme Merkezi (KARGEM) ve İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER), düzenledikleri Yönetici Geliştirme Eğitim Programı’yla sektördeki profesyonelleri eğitiyor.

Haberin Devamı

İstanbul PERDER’e üye şirketlerin yöneticilerinin katıldığı programda iletişim, liderlik ve zaman yönetimi gibi alanlarda eğitimler alan yöneticiler, kişisel gelişimlerini artırırken mağaza otomasyonu, lojistik ve depo yönetimi gibi derslerle mesleki becerilerini pekiştirme fırsatı buluyor.

Toplam 180 saat süren programda teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı dersler de yer alıyor.
Hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve mağaza yöneticilerinin rekabet ortamına hazırlanması açısından, verilen eğitimlerin önemine vurgu yapan İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özbahçeci, “Türkiye’de perakende sektörünün sorunu yetişmiş nitelikli insan kaynağı. Biz de bu gerçekten yola çıkarak Yönetici Geliştirme Eğitim Programı’nı hayata geçirdik. Bu eğitimler, yöneticilerimizin mesleki, davranışsal ve finansal boyutta yetkinliklerini artırarak hizmetin tüm aşamalarında daha etkin olmalarını sağlayacak. Sektörün gereksimi olan eğitimli personel gücünü yetiştirerek müşterilerimize daha iyi hizmet verebiliriz” diyor.

Haberin Devamı

150 YÖNETİCİ EĞİTİLECEK

25 kişilik sınıflarda düzenlenen eğitimlere toplam 150 mağaza yöneticisinin katılması bekleniyor.
Bugüne kadar 80 yöneticiyi eğittiklerini belirten Özbahçeci, ileride diğer mağaza çalışanları için de bu tür eğitimler düzenleyeceklerini söylüyor:
“Yöneticiler haftada bir gün yapılan eğitmelere katılıyor. Bu şekilde işlerinden de geri kalmamış oluyorlar. Şu ana kadar 80 yönetici eğitimlere katıldı. Bir bu kadar yönetici ise kasım ayında eğitimlere alınacak. Kasımda başlayacak eğitimler Trakya’da da verilecek.” Yöneticiler eğitimler sonunda MEB onaylı mağaza yöneticisi sertifikasının yanı sıra ilkyardım, iş sağlığı ve iş güvenliği sertifikalarına sahip oluyor.

İş garantili bölüm

Yükseköğretim seçiminde iş garantisinin önem kazanması üniversiteleri de iş dünyasıyla işbirliğine itiyor. Çeşitli kuruluşlarla anlaşmalar yapan üniversiteler böylece mezunlarına iş garantisi sağlamaya çalışıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi de bu üniversitelerden biri.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin, mutfak sanatları ve yönetim bilimleri eğitimi kapsamında Tesco Kipa’yla anlaşma yaptıklarını belirterek, “Bu bölümde, işletme perakende yönetimi eğitimi alan öğrencilere firma tarafından iş garantisi verildi” dedi. Prof. Dr. Sezgin, bölümün kurulma çalışmalarının iki yıldır devam ettiğini, bu yıl ise ilk öğrencilerini alacaklarını söyledi.