Kariyer Referans iş görüşmesinde ne kadar önemli?

Referans iş görüşmesinde ne kadar önemli?

18.10.2017 - 17:13 | Son Güncellenme:

İş başvurusu yapmak için başvuru formu doldururken en sık karşılaşılan sorulardan biri referanslar oluyor. Peki referans iş başvurusu yapan aday için ne kadar önemli? Referans işe alınmayı kolaylaştırıyor mu?

Referans iş görüşmesinde ne kadar önemli

Bir yere başvurusu yaparken ve başvuru formu doldururuken sıklıkla karşılaşılan soruların başında referans geliyor. Referans, başvuru formu doldururuken ve iş görüşmeleri sırasında oldukça önem taşıyor. İşveren genellikle başvuru yapan aday hakkında detaylı bilgi sahibi olması için referans araştırmaları yapıyor.

Haberin Devamı

Referans aday için oldukça önemli
Referanslar işe başvuran aday için oldukça önem taşıyor. Özellikle üniversiteden mezun olan veya iş tecrübesi olmayan adaylar bu konuda oldukça zorlanıyor. İş başvurusu yapan adayın eğer tecrübesi yoksa ilgili kısmı boş bırakması tavsiye ediliyor. Çünkü verdiği bilgiler hakkında araştırma yapmak isteyen işveren referanslara başvurduğunda, yanlış bilgi verildiğini anlayacak. Bu da aday hakkında olumsuz izlenim oluşturarak, muhtemelen işi kaybetmesine neden olacak.

Referans, işverenin de önem verdiği konuların başında geliyor. Çünkü iş görüşmesi yaptığı aday hakkında merak ettiklerini ve eski iş tecrübelerini referanslar sayesinde öğrenebiliyorlar. Referans olması için, çevrenizden biri yerine eskiden birlikte çalıştığınız yöneticilerinizden birini seçmeniz önemli. Bu şekilde işveren açısından daha profesyonel görüneceğinizi hatırlatmakta fayda var. Ayrıca referans belirttiğiniz kişiden referans mektubu ve onay almayı da unutmayın.

Haberin Devamı

Referansı olan her adayın işe alınacağı garanti olmadığı gibi, referansınız yok diye işi baştan kaybettiğinizi de düşünmeyin. İş başvurusu yaparken hakkınızda doğru bilgileri verin.

Zeynep BALİÇ

Yazarlar