Kariyer Şarık Tara kimdir? Şarık Tara ölümü ve hayatı

Şarık Tara kimdir? Şarık Tara ölümü ve hayatı

29.06.2018 - 15:18 | Son Güncellenme:

Hayatını kaybeden ünlü iş adamı Şarık Tara kimdir? Şarık Tara ölümü ve hayatı hakkında bilgiler...

Şarık Tara kimdir Şarık Tara ölümü ve hayatı

İş dünyasının önemli isimlerinden Şarık Tara 88 yaşında hayatını kaybetti. 28 Haziran akşamı hayatını kaybeden Şarık Tara'nin cenaze töreni 30 Haziran günü yapılacak ve defnedilecek. Peki Şarık Tara kimdir? İşte Şarık Tara hayatı ve ölüm nedeni.

Haberin Devamı

Şarık Tara kimdir?

ENKA Holding kurucusu ve fahri başkanı olan Şarık Tara, 1930 yılında Makedonya'nın Üsküp kentinde doğdu. 1944 yılında ailesiyle Türkiye'ye taşınan Tara, Şişli Terraki Lisesi'nde okudu. Makedonya'dan ani bir şekilde Türkiye'ye göç edişlerini "Birdenbire varlıktan adeta yokluğa yuvarlandım" diye anlatan Şarık Tara'nın hayatı İTÜ İnşaat Mühendisliği'ni kazanmasıyla bambaşka bir yola girdi.

1957'de eniştesi Sadi Gülçelik ile beraber enişte ve kayınbirader kelimelerinin ilk iki harfinden yola çıkarak kurdukları ENKA Holding, hayatlarını değiştirdi. "ENKA'yı bir dünya şirketi yapmak için çok çalıştım ve başardım" diyen Tara, ENKA Holding ile beraber başta Rusya olmak üzere Romanya, Suudi Arabistan, Hollada, Mali, Kazakistan, Sierra Leone, Kamerun, Cezayir, Arnavutluk, Ukrayna gibi 30'dan fazla ülkede 500'e yakın proje yürüttü. Bu 500'ü aşkın projede de 200 binden fazla kişiye istihdam sağladı.

Haberin Devamı

İnşaat sektöründe dev bir marka olan ENKA, Türkiye'deki mühendisler için ikinci bir okul olmuş ve ENKA'dan yolu geçmemiş inşaat patronu hemen hemen yoktu denir.

Şarık Tara ölümü

Şarık Tara, çoklu organ yetmezliği sebebiyle 2 Haziran tarihinden beri hastanede tedavi görüyordu. 88 yaşındaki iş adamı, Maslak'ta tedavi gördüğü hastanede 28 Haziran akşamı 19:25 sularında hayatını kaybetti.