Kariyer Tesla'daki 2500 açık pozisyona rekor sayıda başvuru geldi

Tesla'daki 2500 açık pozisyona rekor sayıda başvuru geldi

27.03.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayarak otomotiv sektöründe devrim yapan Tesla Motors, 2017 yılında iş başvurusu konusunda rekor kırdı.

Tesladaki 2500 açık pozisyona rekor sayıda başvuru geldi

Fast Company adlı analiz şirketinin raporun göre Tesla Motors, 2017 yılında 2500 kişilik açık pozisyona sahipti. 2500 kişilik kontenjan için yaklaşık 500 bin CV gönderildi ve bu sayının açık pozisyon sayısına göre yıldan yıla artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Tesla Motors'un 2015 yılından beri küresel çaptaki işe alımlarından sorumlu başkan yardımcısı Cindy Nicola konuyla ilgili "İşe alım esnasında bir formülümüz yok ama işe alacağımız kişide mükemmellik arıyoruz" dedi.

Tesla Motors, işe alım sürecinde her alanda çeşitlilik ve yenilik arıyor. Nicola, "Görünür çeşitlilik, bilişsel çeşitlilik ve cesaret, işe alımlarda önemli rol oynuyor. Neden Tesla'da çalışmak istiyorsunuz" sorusunun cevabı da bizim için çok önemli. Rakip üreticilerden farklı projeler yaptığımız için yenilikçi ve farklı yanıtlar arıyoruz" diyerek işe alım süreciyle ilgili detaylara değindi.

Elon Musk'ın kurduğu şirketlerden bir diğeri olan SpaceX'in çalışanlarına sunduğu imkanlara bakıldığında Tesla Motors'un bu kadar yoğun iş başvurusu almasının normal olduğu ve ilerleyen dönemde de artacağı söyleniyor.