Kariyer Üniversiteye başlamak mı iş hayatına atılmak mı?

Üniversiteye başlamak mı iş hayatına atılmak mı?

28.11.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

Dünyada milyonlarca genç insan üniversiteye girmek için çabalıyor. Peki iyi bir girişim fikrine sahipseniz üniversite gerçekten olmazsa olmaz mı?

Üniversiteye başlamak mı iş hayatına atılmak mı

Tom Honey, İngiltere'de Stoned adında bir taş fırın dükkanı sahibi. Odun ateşinde pizza yapan bu pizza dükkanı o bölgede çok ünlü bir restoran ve 23 yaşındaki sahibi Tom Honey'e büyük paralar kazandırdı. Tom, 16 yaşındayken bir yaz tatilinde evinin yakınlarındaki turistlere dondurma satmaya başladı. Bu dondurma satışı işinden kendisinin bile beklemediği kadar para kazandı. İlk başlarda günde 30 pound (yaklaşık 150 lira) kazanırken, yazın sonunda işleri büyüterek akşam evine 300 pound (1500 tl) civarı bir parayla dönmeye başladı.

Haberin Devamı

Bir sonraki yaz tatilinde ise Stoned adını verdiği odun ateşinde pizza yapan taş fırın dükkanını kurdu. Bunu yaptığında yalnızca 17 yaşındaydı ve üniversiteye gitmemişti.

Veriler şunu gösteriyor ki; dünya genelinde üversite okumanın masraflı bir işe dönüşmesi, üniversiteyi bitiren gençlerin umdukları iş imkanlarını bulamaması ve hayallerinden uzak kalmaları onları git gide üniversite okumaktan vazgeçiriyor. İyi bir girişim fikriyle beraber şansları da yaver giden Tom honey gibi gençler hayallerine ulaşırken, çoğu genç bunu başaramıyor.

Birçok büyük girişimci ve iş adamının da üniversiteyi yarıda bırakarak iş hayatına atılması "iyi bir işe sahip olmak için öncesinde üniversite okumak şart mı?" sorusunu akıllara getiriyor.