Kariyer Youtuber'lık ne kadar para kazandırıyor?

Youtuber'lık ne kadar para kazandırıyor?

11.12.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

Youtube'u sadece bir video izleme sitesi olarak görüyor olabilirsiniz. Fakat Youtuber'lık artık bir meslek haline geldi ve hesap sahiplerine reklam payı adı altında akla hayale sığmayacak paralar kazandırıyor.

Youtuberlık ne kadar para kazandırıyor

Örneğin Forbes'a göre dünyanın en çok kazanan Youtuber'ı olan 26 yaşındaki Dan Middleton, DanTDM adlı oyun kanalıyla 16.6 milyon dolar gelir elde etti. Youtuber'lığa Minecraft oyunuyla ilgili videolar çekerek başlayan Middleton, zamanla videolarını çeşitlendirdi ve şu an 3000 videosu bulunuyor. Takipçi sayısı 17 milyona yaklaşan Youtuber, Youtube'dan şimdiye kadar %68 reklam geliri payı almış.

Haberin Devamı

Youtuberlık ne kadar para kazandırıyor

Forbes'un aynı haberinde Youtube'dan en çok para kazanan ikinci kişi olan Evan Fong ise yaklaşık 22 milyon takipçili VanossGaming adlı bir oyun kanalına sahip. 25 yaşındaki Fong'un geliri ise tam 15.5 milyon dolar.

Youtuberlık ne kadar para kazandırıyor

Listede henüz bir çocuk olan Ryan da var. Henüz 6 yaşında fakat Ryan Toysreview adlı oyun hesabıyla yaklaşık 10 milyon takipçiye sahip ve çektiği videolar sayesinde 11.5 milyon dolar gelir etti.

Listenin üçüncü sırasında 14 milyon dolar kazancıyla Dude Perfect, 12.5 milyon dolar kazançlarıyla Logan Paul ve Mark Fischbach, 12 milyon dolar kazancıyla Felix Kjellberg, 11.5 milyon dolar kazancıyla Jake Paul ve 6 yaşındaki Ryan geliyor.