Gündem Katliam bestesiyle ABD’den burs aldı

Katliam bestesiyle ABD’den burs aldı

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de 5 yıl önce yaşanan okul katliamında hayatını kaybeden 20’si çocuk 27 kişi anısına düzenlenen beste yarışmasını kazanan Denizcan Aktaş, Berklee Müzik Akademisi’nden tam burs kazandı

Katliam bestesiyle ABD’den burs aldı

ABD’deki okul katliamında can veren 20’si çocuk 27 kişi anısına düzenlenen beste yarışmasını kazanan İzmirli Denizcan Aktaş, Berklee Müzik Akademisi’nden tam burs kazandı. 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı son sınıf öğrencisiyken eğitimini ABD’de devam ettiren Aktaş, 100 ülkeden 6 bin öğrencinin kayıtlı olduğu akademide film müzikleri alanında uzmanlaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İzmirli müzisyen bir ailenin oğlu olan Denizcan Aktaş, henüz kariyerinin başında büyük başarıya imza attı. 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Vurmalı Çalgılar Bölümü’nün son sınıfında okuyan Aktaş, Berklee Müzik Akademisi’nin 2015 yılında ABD’deki okul katliamında ölelerin anısına düzenlediği beste yarışmasına katıldı. Ölen küçük çocukların anıldığı duygu yüklü eserinin Berklee jürisince çok beğenilmesi sonrası eseri canlı seslendirmek için hemen ABD’ye davet alan Aktaş, eserini seslendirdiği akademiye giriş ve burs başvurusunda bulundu.

Katliam bestesiyle ABD’den burs aldı

Türkiye’ye dönerek sonucu bekleyen Aktaş’ın hayatı, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sözleşmeli müzisyeni olarak çalışırken ABD’den gelen elektronik postayla değişti. Dünyanın en iyi müzik okulunu tam burslu olarak kazandığını söyleyen mektup ile 4 Eylül 2016’da Berklee Müzik Akademisi’ne başlayan Aktaş, okulun en iyi öğrencileri arasına girerek bir burs daha kazandı. Birbiri ardına başarılar kazanan Aktaş, akademinin gelecek vaat eden yetenekleri arasına girdi. Örnek aldığı müzisyenlerle çalışma fırsatı bulan Aktaş, ‘Yüzüklerin Efendisi’ gibi Hollywood filmlerinin müziklerini yapan Howard Shore ile de stüdyoya girdi.

Haberin Devamı

‘Günahsız çocuklar’

“Beste yarışmasına hazırlanırken günahsız çocukların hayatlarının başında bir katliamla can vermelerinin ailelerinde yarattığı travmayı düşündüm. Onlar için çok üzüldüm” diyen Aktaş, akademide Türkiye’de yetenekli müzisyenler olduğunu kanıtlamak istediğini söyledi. Kariyerini film müzikleri bölümünde sürdürmeyi hedeflediğini anlatan Aktaş, “Daha güzel şeyler yapmayı ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi planlıyorum. ABD’de kalarak sanat hayatıma devam etmek amacındayım” diye konuştu.

Müzisyen bir aileden gelen genç yetenek

25 yaşındaki Denizcan Aktaş, müzisyen bir aileden geliyor. Annesi İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda arp, ağabeyi keman, Dedesi ise kanun sanatçısı. Klasik batı müziği ile çocuk genç yaşta tanışan Aktaş, çocukluğunu Yıldız Savaşları(Star Wars) filminin müziklerini ile geçirdi. Aktaş, “Yıldız Savaşları’nın müzikleri beni hep etkiledi. Hatta kariyerimi belirlemişti ama ben daha farkında bile değildim. 15 yaşında konservatuara kaydolduğumda atık müzisyen olacağımı anlamıştım.” dedi.

Haberin Devamı

Obama’yı ağlatmıştı

Zengin ve tanınmış bir ailenin çocuğu olan 20 yaşındaki Adam Lanza, 14 Aralık 2012 tarihinde büyük bir katliam yapmıştı. Annesi Nancy Lanza’yı öldüren Lanza daha sonra evlerinin yakınındaki Sandy Hook İlkokulu’nu biri uzun namlulu
(M-4 ve Glock) iki silahla basmıştı. Önüne gelen herkese ateş açan akli dengesi bozuk Lanza, yaşları 7’nin altında olan 20 çocuğun yanı sıra okul müdürü, 3 öğrenci velisi ve 2 güvenlik görevlisini öldürmüştü. ABD tarihinin en büyük okul katliamlarından birini yapan Lanza, polis gelmeden intihar etmişti. Tüm ABD kamuoyunda korku yaratan olayın ardından açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama gözyaşlarını tutamamıştı.