Gündem Kaza geçiren Türel görevine başladı

Kaza geçiren Türel görevine başladı

23.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’a ailece gittiği tatilde duşta ayağı kayınca kaburgası ve omuz kemiği kırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul’da geçirdiği 4 saatlik ameliyat sonrasında dün görevine başladı

Kaza geçiren Türel görevine başladı

Duş yaparken ayağının kayması sonucu düşerek omuz ve kaburga kemiğinde kırıklar meydana gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçirdiği ameliyatın ardından dün işbaşı yaptı.

Haberin Devamı

Türel’in kaza geçirmesi haberini tüm Türkiye’ye duyuran ise Milliyet Akdeniz oldu. “Görünmez kaza” başlıklı manşet haber kısa sürede geniş yankı yarattı. Türel ile konuşan Akdeniz Bölge Temsilcimiz Oktay Pirim, dün de kendisini evinde ziyaret etti.

Türel, geçirdiği kazayla ilgili ayrıntıları yine ilk kez Milliyet’e anlattı:

“Kısa bir tatil için Bodrum’da idim. Kahvaltıdan sonra çocuklarımla birlikte denize girdik. Duş yapmak için kabine doğru gittim. Pek fazla önemsemedim ama kabinin içinde benden önce duş yapan birinin geride bıraktığı sabun köpükleri vardı. Adımımı içeri atar atmaz kendimi birden havada buldum ve sert biçimde omuzumun üzerine yere düştüm. Omuzumda büyük bir acı hissettim. Hemen Bodrum’daki hastaneye gittik ve filmimi çektiler, hem omuzda hem de kaburga kemiğinde kırık olduğunu, hiçbir müdahale yapılmaması durumunda bu kırıkların 14 günde kendiliğinden kaynayabileceğini söylediler. Fakat ne olur ne olmaz diye İstanbul’da omuz konusunda uzman olan bir doktor yakınımızı aradım. Bana süratle gelmem gerektiğini söyleyince Bodrum havalimanına gittim. Uçak iki saat rötar yapınca VİP bölümünde bir koltuğa uzandım. İki saat acılar içinde kıvrandım. Sonra İstanbul’a geldim, beni acilen ameliyata aldılar. Dört saat süren ameliyattan sonra dört gün hastanede yattım ve Antalya’ya döndüm.”

Haberin Devamı

‘Kafamı vurabilirdim’

Türel, duş kabininde omzunu değil de kafasını vurması halinde farklı bir tabloyla karşılaşacağını da belirterek, “Allah korudu. Hayatımız demek ki pamuk ipliğine bağlı. O duş kabininin hemen önünde yüksekçe bir beton set vardı. Oraya da kafamı vurabilirdim” dedi.

Doktorların altı hafta süreyle çalışamaz raporu verdiği Türel, dün makamına gelerek işbaşı yaptı. Omzuna yaklaşık 20 santimetre büyüklüğünde metal bir plaka takılan Türel, “Evde dinlenmem gerekir ama sıkılıyorum. Biraz dikkat ederek görevimi sürdüreceğim” diye konuştu.

Rahatsızlığı boyunca Antalyalıların kendisini yalnız bırakmadığını kaydeden Başkan Türel, en büyük tedavinin de hemşerilerinin sevgisi olduğunu ifade etti. Arayarak, mesaj göndererek geçmiş olsun dileğini ileten herkese teşekkür eden Türel, “Bu geçmiş olsun dilekleri ilaç gibi geldi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

6 hafta rapor verdiler, 1 haftada işbaşı yaptı

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kaza sonrası kaburgasında ve omzunda kırık meydana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, göreve başladı. Doktorların 6 hafta rapor vermesi ve dinlenmesini istemesine rağmen çalışmaya başlayan Başkan Türel, ekibi ile toplantı yaparak birimlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.