Gündem Kilis’teki okula IŞİD roketi: 1 ölü

Kilis’teki okula IŞİD roketi: 1 ölü

19.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye tarafından ateşlendiği belirlenen 3 Katyuşa roketinden biri okulun bahçesine, 2’si boş araziye düştü. IŞİD ile muhalif grupların çatıştığı bölgeden atılan roket kadın görevlinin ölümüne neden oldu

Kilis’teki okula IŞİD roketi: 1 ölü

Suriye’den IŞİD ile muhalif grupların çatıştığı bölgeden ateşlenen 3 Katyuşa roketinden biri Kilis şehir merkezindeki Eyüp Gökçeiman Ortaokulu’nun bahçesine, 2’si ise boş araziye düştü. Okul bahçesinde büyük bir çukur oluşurken, okulun temizlik görevlisi Ayşegül Polat(32) yaşamını yitirdi, 7’nci sınıf öğrencisi G.C. yaralandı. Suriye’den Türkiye’ye ilk kez Katyuşa roketi atıldığı belirtilirken, Türkiye tarafından da angajman kuralları gereği misliyle karşılık verildiği açıklandı. Patlamayla camları kırılan ve hasar gören okul boşaltılarak eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 09.30 sıralarında Suriye sınırına 8 kilometre uzaklıkta bulunan Mehmet Saraç Çavuş Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’den ateşlendiği belirtilen çok mermili Katyuşa tipi roketlerden biri Eyüp Gökçeiman Ortaokulu’nun bahçesine, 2’si ise 4 okulun bulunduğu bölgedeki boş araziye isabet etti.

Kadın temizlikçi öldü

Roketin düştüğü okul bahçesindeki temizlik işçisi Ayşegül Polat yaşamını yitirirken, aynı okulun 7’nci sınıf öğrencisi G.C. ise yaralandı. Polat’ın cesedi, otopsi için morga konuldu, yaralı öğrenci kısa sürede sevk edilen ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan kız öğrenci ameliyata alındı.

Olay yerine çok sayıda güvenlik, sağlık, itfaiye ve kurtarma görevlisi sevk edildi, öğretmenler öğrencileri tahliye ederek bölgeden uzaklaştırdı. Olay sırasında öğrencilerin sınıflarda derste bulunması, facianın büyümesini önlerken, okulun camlarının tamamının kırıldığı ve merminin düştüğü alanda büyük bir çukur oluştuğu görüldü.

Haberin Devamı

İlkokul da hasar gördü

Ayrıca roketin düştüğü okulun bahçesindeki bazı ağaçlar devrildi, park halindeki lüks cip de kullanılamaz hale geldi. Aynı bahçede bulunan Nazlı Ömer Çetin İlkokulu’nun camları ve duvarları da büyük hasar gördü. Güvenlik güçlerinin olay yerindeki ilk incelemesi ardından Katyuşa roketi olduğu belirlenen merminin düştü okulun bahçesinde ve çevresindeki parçalar toplandı. Olay sonrası Kilis Valisi Süleyman Tapsız, roketin isabet ettiği okulun bahçesinde incelemelerde bulunarak güvenlik güçlerinden bilgi aldı. Vali Tapsız’ın, olay sonrası okula akın eden velilerle görüştüğü bölgedeki eğitim kurumlarında eğitime güvenlik nedeniyle ara verildi.

Kilis Valiliği, yaptığı açıklamada Suriye’den atılan 3 roket mermisinden 1’inin okula isabet ettiğini duyurarak, 1 kadın görevlinin öldüğünü, 1 öğrencinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: “18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7’nci sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştır.”

Haberin Devamı

Top atışlarıyla karşılık verildi

Olay sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından roketlerin geldiği Suriye tarafında misliyle karşılık verildi. Sınır hattındaki topçu birlikleri Suriye’ye angajman kuralları çerçevesinde misliyle top atışı yaptı. Füzenin düştüğü Mehmet Saraç Çavuş Mahallesi’nin yaklaşık 8 kilometre uzağında bulunan Azez kasabasının kontrolü Özgür Suriye Ordusu tarafından sağlanıyor. Ancak Azez’in yaklaşık 10 kilometre batısındaki bölgelerde kontrolü IŞİD, yaklaşık 8 kilometre doğusunda ise kontrolü PYD’de bulunan Afrin yer alıyor.

Sesi duyunca çıkmış
Roketin okul bahçesine isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ayşegül Polat’ın, yaklaşık 3 ay önce İŞKUR aracılığıyla işe başladığı öğrenildi. Evli 2 çocuk annesi olan Polat’ın boş araziye düşen roket sesini duyunca bahçeye çıktığı, oyun oynayan öğrencilerin okula girmelerini sağladığı ancak kendisinin yaralandığı kaydedildi.