Ege Kiralık ve satılıkta İzmir zirvede

Kiralık ve satılıkta İzmir zirvede

13.08.2017 - 04:27 | Son Güncellenme:

zingat.com’un 2017 yılının kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki artış oranlarına göre, İzmir yüzde 6’yla ilk sırada. CEO Kaykan,  “Artışın devam edeceğini öngörüyoruz” dedi

Kiralık ve satılıkta İzmir zirvede

Türkiye’nin üç büyük ili İstanbul, Ankara ve İzmir’de kiralık ve satılık konut fiyatlarında 2017 yılının ilk altı ayında meydana gelen artış oranı belli oldu.

Haberin Devamı

Yüzde 6 arttı

‘Emlak.Bilgi.Güven’ sloganıyla yola çıkan gayrimenkul ve bilgi pazarlama platformu zingat.com, 2017 yılının ilk altı ayında Türkiye’nin üç büyük ilinde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyat artış oranlarını açıkladı. Ocak-Haziran 2017 arasındaki altı aylık süreçte kira fiyatları İstanbul ve Ankara’da yüzde 2 arttı, bu oran İzmir’de yüzde 6 oldu. Zingat.com bu üç il için Haziran 2016-Haziran 2017 arasındaki bir yıllık dönemin kiralık ve satılık konut fiyatı artış oranlarına göre İstanbul’da kiralar artmadı.

‘Sebep, inşaat sektörü’

Ankara’da kiralar yüzde 5, İzmir’de ise yüzde 11 artış yaşandı. Kiralık ve satılık fiyatlarındaki artışı değerlendiren Zingat.com CEO’su Ahmet Kaykan, “Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaşanan darbe girişiminin ardından kira fiyatlarında düşüş yaşandı. Ancak 2017 yılı başından itibaren fiyatlarda yeniden yükselişin başladığını gördük. Önümüzdeki üç aylık dönemde de artışın devam edeceğini öngörüyoruz” dedi. Kaykan, artışın en önemli sebebi olarak inşaat malzemelerindeki fiyatların ciddi oranda yükselmesi olduğunu kaydetti.