Siyaset Kıskananlar çatlasın

Kıskananlar çatlasın

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Baraj sorunu yaşadıklarına yönelik iddiaları sert bir dille eleştiren MHP lideri Bahçeli, “Acaba barajın yüzde 50 artı 1’e çıktığını ne zaman idrak edecekler? Kıskananlar çatlasın çekemeyenler patlasın” diye konuştu.

Kıskananlar çatlasın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin baraj sorunu olduğunu söyleyenlere, “Kıskananlar çatlasın çekemeyenler patlasın” dedi. Bahçeli, Antalya’da MHP’li il ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

MHP OKYANUS ÖTESİNİN ELİNE DÜŞEMEZDİ: Üç hilal, okyanus ötesinin eline düşemezdi, çok şükür düşmedi. Bu süreçte umutsuzluğa kapılanlar oldu. Gelişmeleri dikkatle takip edip stratejik suskunluk dönemine girenler oldu. Kozlar paylaşıldıktan, yeni şartlar oluştuktan sonra ileri atılmak üzere pusuya yatanlar oldu. Yaşanan ne varsa davamızın vicdanında saklıdır. Dava adamlığı yüksek ruh, ahlak, sadakat, mertlik ister, dünyevi menfaatlere aldanmayı, dayatmaları alttan almayı ise reddeder. Sahte ve sanal şahsiyetlerden, fitne ve fesat çıkarıp, başkalarının kuyusunu kazanlardan, sinsi hesap ve gizli plan yapanlardan bırakınız dava adamı olmayı, bizim nezdimizde insan bile olamaz.

KÜSKÜNLÜKLERİ TELAFİ: Önümüze bakacağız. Küskünlükleri telafi edeceğiz, dargınlıkları gidereceğiz, gaflete kapılıp, yanılıp yenilip yanlışa düşen, sonra da vicdanen pişmanlık duyan, safiyane ve dürüst bir şekilde hatasını kabullenenleri tekrar kazanacağız. Ancak bu davaya ihanet etmişleri, mahkeme kapılarında, korsan kurultay salonlarında her kepazeliğin başını çekmişleri dünya durdukça affetmemiz söz konusu bile olmayacaktır.

Haberin Devamı

KİRİŞİ KIRANLAR: MHP’nin önünde birbiriyle bağlantılı dört siyasi olay, dört stratejik dönüm noktası bulunmaktadır. Bunlardan ilki, 18 Mart 2018’de yapacağımız, 12. Olağan Büyük Kurultayımızdır. Olağanüstü kurultay çığırtkanları tel tel dağılmışlar, kimisi ters köşede kalmış, kimisi de ipin ucundan tutmak için can havliyle kirişi kırmıştır.

İTTİFAKI YIPRATMAYACAĞIZ: Partimiz mahalli idarelerde markadır. Mahalli İdareler Seçimi’nde, Adalet ve Kalkınma Partisi’yle kurmuş olduğumuz Milli İttifak’ın yıpranmasına, olası siyasi kamplaşma ve kutuplaşmalara izin ve meydan vermeyeceğiz. Hassas propaganda sürecini, ilkeli ve ittifakın ahlaki doğasına muvafık bir şekilde yürüteceğiz.

BARAJ 50+1: Baraj sorunu yaşadığımızı söyleyenler, acaba barajın yüzde 50 artı 1’e çıktığını ne zaman idrak edecekler? Yüzde 10’u ağızlarında sakız gibi çiğneyenler, korktuğumuzdan, indiğimizden, gerilediğimizden dolayı ittifaktan medet umduğumuzu yüzsüzce diline dolayanlar, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin yarım kalmasından içten içe üzülen kokuşmuşlardan başkası değildir. Bunlar eski Mısır’da yaşasalar Hz. Musa’ya karşı Firavun’la birleşirlerdi. Bunlar Kerbela’da olsalar Yezid’in yanında saf tutarlardı.

Haberin Devamı

KISKANANLAR ÇATLASIN: MHP’nin baraj sorunu yok diyorum, kalın ve kabuk bağlamış kafaları almıyor. MHP büyüyor, güçleniyor, milletin takdir ve teveccühü gittikçe yükseliyor diyorum, üç maymunu oynuyorlar, akbaba gibi, kuzgun gibi akıllarınca leş arıyorlar. ‘Kıskananlar çatlasın, çekemeyenler patlasın’ diyorum, çatlaya çatlaya, patlaya patlaya dağıldıklarını, un ufak olduklarını görmüyor, göremiyorlar.

SİYASİ AKIL GEREKTİRİYOR: İşte bu şartlar altında, Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü evresine geçmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin kurum ve kurallarıyla kökleşmesi, yerleşmesi, tam olarak oturması maksadıyla 3 Kasım 2019’da Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi açıkladık. Siyasi akıl bunu gerektiriyordu. Ülkenin gerçekleri buna işaret ediyordu. Milli bekamızın korunması için böylesi bir uzlaşma vasatında buluşmak lazımdı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na Afrin eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afrin’in içine girilmesini doğru bulmuyormuş. Peki sen neyi doğru buluyor, neyi doğru görüyorsun Sayın Kılıçdaroğlu? ABD’li askerler YPG’li katillerle Menbiç kırsalında beraber nöbet tutuyorlar haberin var mı? ABD’nin Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı sürdürdüğü operasyonların en üst düzey sorumlusu olan bir general bozuntusu, YPG’lilere ‘kahraman’ diyor, Türkiye’ye, ‘yanlış hesap içinde’ diyerek parmak sallıyor, hiç duydun mu? ‘Afrin’e girmeyin’ demek, PKK/PYD/YPG’yi arkalamak, kollamak, terör örgütlerine el sallamaktır. Bu tarihi gaflet, Atatürk’ün kemiklerini sızlatmak, ruhunu muazzep kılmak değil midir? Afrin’e girmeyin diyorsun, hadi yarın birileri de çıkıp Hatay’dan, Kilis’ten çıkın derse ne yapacaksın, nereye kaçacaksın, neye sarılacaksın Sayın Kılıçdaroğlu?