Kobi Şifrelere dijital kasa

Şifrelere dijital kasa

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dijitalleşen ticari dünyada şirketler için siber güvenlik her geçen gün önem kazanırken kimi zaman unutulma endişesiyle kolay şifrelerin belirlendiğini belirten Timus Siber Güvenlik Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, bu soruna, parola yöneticilerinin çözüm bulduğunu söyledi.

Şifrelere dijital kasa

Parola yöneticilerinin tüm dijital hesapların giriş bilgilerini saklayabildiğini anlatan Artuf Tikiç, parola yöneticilerinin özellikleri ve sağladığı avantajlarla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Parola yöneticileri hesap bilgilerinizi çoğunlukla 256 bit AES şifreleme ile korunan dijital bir kasada saklamanızı sağlar. Parolalara erişmek için belirlediğiniz güçlü bir ana parola kullanırsınız. Böylece tek bir güçlü parolayı hatırlayarak tüm hesaplarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Parola yöneticileri, çeşitli web siteleri ve uygulamalarda kullanılan hesap bilgilerinin ve değerli verilerin güvenli bir şekilde saklanması için kullanılır. Her site için farklı ve güçlü şifreler oluşturarak hatırlama sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik kullandığınız uygulama bu özelliği destekliyorsa, parolalara tüm cihazlardan erişebilirsiniz. Parola yöneticisi kullanarak hesaplarınızın ve kişisel verilerinizin güvenliğini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Kurumsal şirketlerde, parola yöneticisinin güvenlik protokollerinin bir parçası haline getirilerek kurumun siber güvenliğinin sağlanmasında kullanıldığına dikkat çeken Artuğ Tikiç, “Örneğin, bir çalışanın VPN bilgileri siber saldırganların eline geçerse, siber saldırganlar tüm şirket ağına erişebilir. Ancak çalışanlar VPN erişimi için parola yöneticisi kullanıldığında, insan kaynaklı saldırılar büyük ölçüde önlenmiş olur” dedi.