Kobi Kobilere Milyarlarca Lira Hibe Kapıda

Kobilere Milyarlarca Lira Hibe Kapıda

07.11.2017 - 18:20 | Son Güncellenme:

2018 yılı itibariyle yurt çapında Girişimci ve Kobilere yaklaşık 1,5 Milyar Lira hibe destek kullandırılacak. 700 Milyon TL’si kredi faiz destek olmak üzere destek bütçesinin 1,5 milyar lirasını hibe paketi oluşturacak. Diğer taraftan KOSGEB, desteklerde “önden ödeme” sistemini hayata geçirecek.

Kobilere Milyarlarca Lira Hibe Kapıda

İşletmelerde çarkların dönmesi için de art arda yeni destek programları açıklanacak.

Haberin Devamı

İşletmeler İçin Devlet Destekleri Hayati Önem Arzediyor

Birçok işletme sahibi ekonomik darboğazdan çıkabilmek için devlet desteklerini can kulağıyla takip ediyor. İçinde bulunduğumuz şu dönemde krizden çıkabilmek ve işlerini yürütebilmek için esnaf ve Kobiler devletten gelecek faizsiz kredi ve hibe programlarına bel bağlamış durumda. Bunu iyi bilen iktidar mensupları da sürekli yeni bir destek programı açıklıyorlar. En son Başbakan Binali Yıldırım esnafa verilecek kredileri kamuoyuna duyurdu. Bu desteklerden herkesin faydalanabilmesi için kolları sıvayan bakanlık çalışanları gece gündüz çalışıyorlar.

Hibe ve Kredi Yağacak!

Bu yılın sonunda ve önümüzdeki yılın başlarında işletmelere, esnafa ve girişimcilere hibe ve kredi yağacak. Bu desteklerden faydalanamayan birçok esnafın sıkıntısı ise nereye, nasıl başvuracağını bilememek ve gerekli prosedürleri yerine getirememek. Beyannamelerin güncellenmesi, vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, bakanlıkların veri tabanı kayıtlarının oluşturulması yapılması gereken en önemli işlerden bazıları. İşletmelerin en büyük eksikliği ise mali bilançoların ve mali analizlerin yapılmamış olması. Destekler açıklanmadan tüm bunları yerine getiren esnaf daha şanslı oluyor.

Kaynak: Kobi-Line