Gündem Korucubaşı öğrencilerin gözü önünde infaz edildi

Korucubaşı öğrencilerin gözü önünde infaz edildi

28.05.2014 - 17:52 | Son Güncellenme:

Mardin’in Dargeçit ilçesinde çocuklarını okuldan almak için okul bahçesinde bekleyen Altınoluk köyünde korucubaşı olarak görev yapan Mehmet Uğurtay kimliği belirsiz kişiler tarafından başından vurularak infaz edildi.

Korucubaşı öğrencilerin gözü önünde infaz edildi

Korkunç olay bugün 16.00 sularında yaşandı. Dargeçit Altınoluk köyünde oturan ve Dargeçit ilçesi Misaki Milli ilköğretim okulunda okuyan çocukları almak için okul bahçesinde minibüsün içinde bekleyen Mehmet Uğurtay kimliği belirsiz bir kişi tarafından öğrencilerin gözü önünde tabanca ile başından vurularak infaz edildi. Korucubaşı Mehmet Uğurtay olay yerinde hayatını kaybetti. Kimliği belirsiz saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

Haberin Devamı

Uğurtay’ın cenazesi Dargeçit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay ardından yakınları ve korucular hastaneye akın etti.

1990 yılından beri koruculuk yapan Mehmet Uğurtay PKK ile mücadelede birçok operasyona katıldı. 24 yıldır koruculuk yapan Uğurtay'ın, PKK’nın infaz listesinde yer aldığı da iddialar arasında.

Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Uğurtay'ın terör örgütü üyeleri tarafından saldırıya uğradığını ileri sürdü.