Eğitim KPSS başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak?

KPSS başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak?

11.08.2016 - 09:18 | Son Güncellenme:

KPSS başvuru işlemleri başladı. KPSS başvuruları lise mezunu ve ön lisans mezunu bireyler için devam ediyor. KPSS başvuruları 24 Ağustos tarihinde sona erecek.

KPSS başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak

Lise eğitiminden hemen sonra hızlı bir şekilde ilerleyen bir diğer aşama artık lisans eğitimidir. Lisans eğitimi ile bizler hayatımız boyunca sahip olduğumuz mesleği tercih ederiz. Ömür boyu yapacak olduğumuz çeşitli işler vardır. Ancak bizler en temiz en az sıkıntılı olan işi yapmak isteriz. İşte bu nedenle bizler de devlet dairelerinde çalışmak için uğraşırız. Devlet kurumlarında yapılan bu çalışma hizmetinde bulunmak için devlet bazı zamanlarda özel sınavlar yapar. Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak adlandırılan bu sınava katılım sağlayacak olan bu vatandaşların sınavları gözetmeleri gerekir. Çünkü iki yılda bir kez olmak üzere KPSS sınavı yapılır. Ancak bu sınavların her birine başka kategoride kişiler başvuru yaparak giriş yapabilir. KPSS 1 ve KPSS 2 olarak bu sınav ikiye ayrılır. Yapılan bu sınavların birbirlerinden farkı ise katılım sağlayan adaylardır. Örneklerle gidecek olursak 2015 – 2016 yılı içerisinde yapılan bahar ayının sonunda ki KPSS sınavı lisans öğrencileri içindir.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lisans öğrencileri okulunu bitirdikten hemen sonra nerede çalışacaklarına karar verecek olurlarsa devlete yönelik kurum binalarında çalışmak istedikleri bu sınava girmeleri ve de atanmaları gerekir. Ancak 2016 – 2017 sezonunda yapılacak olan sonbaharda ki KPSS sınavı ise sizlerin de bildiği gibi lise mezunu ve ön lisans mezunu adaylar için gerçekleştirilecektir. Her iki durumda olan adayların girecek olduğu sınavlar elbette ki birbirlerinden farklıdır. Bu nedenle oluşturulan bu sınavların içerikleri de birbirinden oldukça farklı olsa bile her iki sınavda KPSS olarak adlandırılmıştır. Bu sınavlara giriş yapabilmek için ise adayların öncelikle başvuru yapmaları gerekir.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan bu KPSS sınavına başvuru yapabilmek için bazı koşullar vardır. KPSS başvuruları öncelikle belirtmek gerekirse 9 Ağustos günü itibari ile başlamıştır. Adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi hesabı üzerinden KPSS başvurularını yaptırabilirler. ÖSYM sayfasına giriş yapabilmek içinde T.C. kimlik numaraları gerekir. Aynı zamanda adaylara daha önceden verilen aday şifreleri ile bu ÖSYM KPSS başvuruları sistemine giriş yapabilirler. Dolayısıyla vatandaşlar olarak bizler de KPSS başvuruları için bu tarihleri aksatmamış olmamız gerekir. 24 Ağustos tarihine kadar bu KPSS başvurularının yapılmış olması gerekir. İnternet üzerinden ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu banka hesaplarına KPSS başvuruları için gerekli olan 55 TL olan sınav ücretini de ödemeniz gerekir. Bu son ödeme tarihi de KPSS başvuruları tarihiyle aynıdır. Bu nedenle bizler bu KPSS başvuruları tarihine dikkat etmemiz gerekir. KPSS sınavı ise ön lisans mezunları için 22 Ekim 2016 da, orta öğretim düzeyi için ise 23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Her iki sınav soruları da bu nedenle yine farklıdır. Sınava girecek olan adayların KPSS başvurularının geçersiz olması koşulunda sınav günü sınav esnasında sınav salonunda atılacaktırlar. Yani KPSS başvurularını yapmayan hiçbir adayın sınava girme gibi bir durum düşünülemez.