Gündem KPPS sınav tarihlerini değiştirdi mi? ÖSYM'den açıklama geldi!

KPPS sınav tarihlerini değiştirdi mi? ÖSYM'den açıklama geldi!

01.09.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili önemli bir değişiklik yaşandı. Adayların kafasını karıştıran 'Sınav tarihleri değişti mi?' sorusuna ÖSYM tarafından açıklama geldi. KPSS konusunda sınav tarihleri ile ilgili detaylar paylaşıldı. KPSS sınav tarihleri ne zaman? İşte bütün ayrıntıları ile birlikte haberimizde yer alıyor...

KPPS sınav tarihlerini değiştirdi mi ÖSYMden açıklama geldi

KPSS bir çok vatandaşı yakından ilgilendiren bir konu. Sınav başvurularının sona ermesinin ardından sınav tarihleri yakından takip edilmeye başlandı. 2016 KPSS ön Lisans sınavı için ÖSYM açıklama yaptı. İşte 2016 KPSS sınavı hakkında merak edilen soruların cevapları ve detaylar...

Haberin Devamı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)ortaöğretim ve önlisans düzeyinde başvuru işlemleri 09 Ağustos itibari ile başlayıp 20 ağustos itibarıyla sona ermişti. Başvuruların sona ermesinden sonra ÖSYM sınav tarihlerini değiştirdiğini açıkladı.

ÖSYM tarından yapılan açıklama şöyle:"22.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ön Lisans Düzeyi),16 Ekim 2016 tarihinde yapılmasına,23.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi),20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

SINAVA GİRECEK ADAYLARA ÖNEMLİ DUYURU

ÖSYM başkanlığı tarafından yapılan diğer duyuruda adayların sınav esnasında ve sınav öncesinde yapacakları ve uyması gereken kurallar bildirildi. Öte yandan, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise daha önce 10 Aralık 2016 olarak belirlenmişti. Takvim değişikliğinden sonra sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Devlet kurumlarında açığa alınan binlerce çalışan olduktan sonra artık devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşların önü açılmıştır. Her yıl ülkemizde yapılan sınavlar sonucunda devlet kurumlarında çalışmaya hak kazanan vatandaşlar olur. Devlet kurumlarında olan çalışma garantisinde ve de mesai saatlerinin belirli olması sonucunda pek çok kişi bu devlet dairelerinde yer almak ister. Vatandaşlar olarak bizlerin yapmış olduğu bu çalışmalar sonucunda gerekli olan bazı hizmetler dâhilinde verilen bu çalışmalara katılmak isteyen vatandaşların öncelikle devletin hazırlamış olduğu sınavlara katılım sağlanması gerekir. Lisans mezunu, ön lisans mezunu ve de lise mezunlarının girmek istediği bu sınavlar birbirlerinden farklıdır. Ancak hepsi aynı isim üzerinden yapılan sınavlardır.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak adlandırılan bu sınav neticesinde bizler gerekli olan bu bilgilere ulaşabilmek için gerekli olan işlemlerimizi yerine getirmek için yapılan bu çalışmaları kullanabiliriz. Sizlerin de bildiği üzere hepsine kısaca KPSS adı verilir. Ancak bu KPSS sınavına olan başvurular ile beraber kimin hangi sınava gireceği belli olur. Zaten yapılan bu KPSS başvuruları iki yılda bir kez olmak üzere düzenlenir. Vatandaşlar da bu zamanları kontrol ederek KPSS başvurularını gerçekleştirirler. Bu yılda yapılacak olan KPSS başvuruları ön lisans ve orta öğretim mezunları içindir. KPSS başvuruları bu dönem için 10 Ağustos tarihinde başlamıştır. KPSS başvuruları ile beraber yapılan bu sınav için son duyurularda takip edilmelidir. Çünkü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan son değişiklikler neticesinde ÖSYM sınav takvimi değişikliğe uğramıştır. Ülkemize yapılması düşünülen ancak başarısız olunan darbe girişimi bazı kayıplara yol açmıştır. Açtığı bu kayıplar neticesinde günümüzde gerçekleşen bu işlemlerin tarihlerinden bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Sınav tarihileri kaydırılmış vatandaşların öncelikle kendisini düşünmesi ve de durumu atlatmaları için süre tanınmıştır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden yapılan KPSS başvurularını bu nitelikteki herkes giriş yapabilir. Başvuru yapmayan hiçbir adayın bu sınava girebilmesi mümkün bile değildir. Aynı zamanda gerçekleştirilen bu KPSS başvuruları neticesinde vatandaşların hazırlamış olduğu bu platformdan hizmet alması da önemlidir. KPSS başvurusunu yapan adaylar dört gözle sınavı beklemektedir. KPSS başvurularının ardından artık gözler buraya çevrilmiştir. ÖSYM başkanlığının KPSS başvurularının ardından yaptığı son açıklamalara göre de KPSS sınav tarihinde yeni bir değişiklik olduğunu bildirmiştir. Son olarak belirlenen 22 Ekim tarihinden sonra yeni sınav tarihleri ortaya çıkmıştır. Yapılan bu son durum değişikliği ise KPSS sınavı ile ilgili olarak şu şekildedir: KPSS başvurusunu tamamlayan ön lisans adayların yeni sınav tarihi 16 Ekim 2016 tarihidir. Diğer türlü KPSS başvurusu yapan orta öğretim mezunu adayların sınav tarihi ise 20 Kasım 2016 olarak belirlenmiştir. Yapılacak olan bu sınavlar eşliğinde adayların düzenli olarak ÖSYM resmi sayfasına giriş yaparak en güncel sınav tarihlerine kolayca ulaşabilirler. İşte bu nedenle gerçekleşecek olan bu KPSS sınav tarihleri önemlidir.

Haberin Devamı

23.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Oetaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi),20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına,

Haberin Devamı

06.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Testi'nin 4 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

20.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2016-ALES Sonbahar Dönemi), 18 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

17.12 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan e-YDS 2016/12 Sınavının, 24 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,
18.12.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2016-YDUS), 17 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına, karar verilmiştir" denildi.

ÖSYM'den 2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans açıklaması

"KPSS-Ortaöğretim/Önlisans başvuru işlemleri 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı adaylar, sınav merkezi değişikliklerini 31 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihleri arasında sistem üzerinden yapabilecektir"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) başvuru işlemlerinin 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında tamamlandığını belirterek, sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı adayların sınav merkezi değişikliklerini 31 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihleri arasında sistem üzerinden yapabileceklerini bildirdi.

ÖSYM'den yapılan duyuruda, "2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) başvuru işlemleri 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı adaylar, sınav merkezi değişikliklerini 31 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihleri arasında sistem üzerinden yapabilecektir" denildi.