Gündem KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

26.06.2016 - 12:43 | Son Güncellenme:

: Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin olarak memur adaylarının merakla beklediği ÖSYM’nin KPSS sonuçları açıklaması, sonunda geldi. Ancak memur adayları KPSS sonuçları açıklaması için bir süre daha ÖSYM’yi beklemek durumunda kalacak. Çünkü ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının haziran ayındaki personel alımlarının tamamlanmasının ardından yapılacak.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak

Türkiye’de vatandaşların kamu dairelerinde görev alabilmek için öncelikli olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılması gerekiyor. Türkiye’de kamu dairelerinde ihtiyaç duyulan personel boşluklarına göre Devlet Personel Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjan kapsamı dahilinde personel alımları Kamu Personeli Seçme Sınavı ile gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2016 yılında da gerçekleştirilen lisans düzeyi eğitime sahip olan vatandaşları hedef alan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na yine binlerce yeni memur adayı katıldı. Geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan binlerce memur adayı için şimdilerde 2016 KPSS sonuçları açıklaması merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan memur adayları için büyük bir heyecan ile bekleyiş sürüyor. Özellikle de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek 2016 KPSS sonuçları açıklamasını merakla bekleyen memur adayları, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen KPSS soruları açıklaması üzerinden sınavda çözmüş oldukları KPSS sorularının yüzde 30’luk kısmı üzerinde tahmini KPSS puan hesaplaması gerçekleştiriyor. Türkiye’de her yıl gerçekleştirilmekte olan lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memur adaylarının alacakları KPSS puanları yeni yapılan değişiklik ile birlikte bir yıl geçerli olmaktadır. İlk defa 1994 yılında gerçekleştirilen ve en köklü değişimini 1998 yılında alan Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 yıldır aktif şekilde uygulanan çok önemli bir kamu sınavıdır.

Haberin Devamı

Buna göre 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında lisans düzeyi eğitime sahip olan memur adaylarının alacakları KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2017 yılına kadar olduğu gibi eğer gelecek yıl KPSS Lisans sınavı yapılmaz ise yapılana kadar geçerliliği sürmektedir. Buna göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklamasına göre memur adaylarının 9 haziran olarak bekledikleri KPSS sonuçları açıklamasında önemli bir erteleme gerçekleştirildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu son dakika açıklamasına göre son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte sonuç açıklamalarını çok kısa süreler içersinde gerçekleştiren ÖSYM, 2016 KPSS sonuçları için ileri bir tarihe ertelemeyi haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek 10 bin personel alımı için henüz geçerliliği devam eden 2014 ortaöğretim KPSS ve 2015 KPSS puanları üzerinden memur adaylarının başvuruda bulunabilmesinin sağlanması amacıyladır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek 2016 KPSS sonuçları açıklamasının ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından yeni memur adayları KPSS puanlarını 14 temmuz tarihinde öğrenebilme imkanına sahip olabilecek. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklamasının yapılması durumunda sınava katılan adaylar, internete erişim sağlayabildikleri her yerden ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi giriş sayfasından T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yapabiliyor. Böylelikle son derece pratik bir şekilde KPSS sonuçları açıklamalarını internete erişim sağlayabildiği her yerden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.