Eğitim 2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Branş Bazında Sıralamalar açıklandı 2016 KPSS-ÖABT)

2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Branş Bazında Sıralamalar açıklandı 2016 KPSS-ÖABT)

26.09.2016 - 18:19 | Son Güncellenme:

Heyecanla beklenen 2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Branş Bazında Sıralamalar az önce açıklandı. Binlerce öğretmen adayını ilgilendiren 2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Branş Bazında Sıralamalarına ÖSYM resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. İşte ÖSYM'nin yaptığı o duyuru...

2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Branş Bazında Sıralamalar açıklandı 2016 KPSS-ÖABT)

2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (2016 KPSS-ÖABT) branş bazında sıralamalar az önce açıklandı...

Haberin Devamı

ÖSYM RESMİ DUYURUSU

2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına (2016 KPSS-ÖABT) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.

Branş sıralamaları, adayların YÖKSİS’de kayıtlı güncel eğitim bilgilerine göre yapılmıştır.

Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Haberin Devamı

İnsanlar eğitimini tamamladıktan sonra bir an önce iş hayatına atılmak ister. Fakat mesleğini seçerken bağlı olacağı sigortanın ona getireceği hizmetleri de göz önünde bulundurarak seçimini yapar. Ve artık günümüzde Kamu görevlisi olmak en büyük hizmeti alabilmemizi sağlamaktadır. Bunun için ise devletin kadrolarında kontenjanlar dahilinde kişilere iş imkanı sağlamak için sınavlar düzenlenmektedir. Açılımı Kamu Personeli Seçme Sınavı olan KPSS sınavına bir çok aday her yıl başvuruda bulunmaktadır. Bu kişiler KPSS sınavından sonra yeterli puana ulaşınca ve kontenjanlar dahilinde belirlenen alım puanı ile kıyaslanarak devlet kadrolarına girmeyi hedeflemektedir. Kimisi KPSS sınavına hazırlanmak için KPSS Dershanelerine başvurmaktadır.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ülkemizde oldukça önemli bir sınavdır. Kişi okuduğu bölümden sonra atanabilmesi için mutlaka bu sınava girmek durumundadırlar. Bu sene içerisinde ülkemizin yaşadığı bir çok talihsiz olaylardan sonra bir çok sınavın başvuru tarihleri gerçekleşeceği tarih vatandaşların güvenliği için değiştirilmişti. Bu değişikliklerden KPSS de nasibini aldı diyebiliriz. Kamu Personeli Seçme Sınavı olan KPSS son zamanlarda vatandaşların iş imkanları arasında ilk seçeneği olmaktadır. KPSS sınavları iki oturum şeklinde gerçekleşecektir. Önlisans ve lisans programını bitiren öğrenciler için düzenlenen KPSS sınavlarının ilki yani önlisans sınavı normalde 22 Ekim tarihinde gerçekleşecekti. Fakat artık ÖSYM den gelen açıklama ile KPSS önlisans sınavının 16 Ekim de gerçekleştirileceği tüm KPSS adaylarına ÖSYM’nin resmi web sayfası üzerinden duyuruldu. KPSS ortaöğretim sınavı ise ÖSYM’den gelen açıklama ile 23 Ekim de gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Ancak son güncel açıklama ile KPSS ortaöğretim sınavı da 20 Kasım tarihine ertelendi. Ve bu duyuru da resmi ÖSYM web sitesinden adaylara duyuruldu.

Haberin Devamı

KPSS’nin ortaöğretim ve önlisans ve lisans programı okuyanların haricinde KPSS alan sınavlarında ki sınav tarihi de değiştirildi. Normalde KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı 6 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecekti. Ancak diğer sınavların tarihindeki değişiklik sebebi ile KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı da 4 Aralık tarihine ertelendi. Aynı şekilde KPSS Ales sınavına girecek olan adayların sınava giriş tarihleri ÖSYM’den gelen açıklama ile 20 Ekim 216 tarihinde gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Ancak Kpss Ales sınavına girecek öğrencilere ÖSYM’den gelen son açıklama ile sınavın 18 Aralık 2016 tarihine ertelendiği duyuruldu. Öğrenciler belirtilen tarihlerde sınavlarına girecek ve sonuçlarını da artık posta yolu ile değil ÖSYM’nin resmi web sayfasından öğreneceklerdir. Sınav tarihlerinde şimdilik bir değişiklik olmadığını ve paylaştığımız bilgilerin en son güncel bilgiler olduğunu varsayarsak herhangi bir tarih değişikliği sebebi ile mağdur olmamanız için ÖSYM’nin resmi web sayfasından duyurular kısmından sınav tarihlerinin varsa değişikliklerini takip edebilirsiniz.