Gündem Küba nasıl bir yerdir?

Küba nasıl bir yerdir?

25.04.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

Küba; Karayiplerde yer alan bir ada ülkesidir. Başkenti Havana’dır. Diğer şehirleri ise; Santo Domingo, Pinar Del Rio, Varadero, Santa Clara, Trinidad’tır. Ülkede toplam 3715’e yakın ada vardır. Küba’nın resmi dili İspanyolcadır. Turistik yerlerde ise İngilizce de kullanılabilmektedir.

Küba nasıl bir yerdir

Katolik ve Protestan inançları yaygın olarak görülür. 11.48 milyon nüfusa sahiptir. Küba telefon kodu 53’tür. Plaka kodu ise C’dir. Küba içerisinde şehir içi yolculukları yerel halk otobüsleriyle veya taksi ile sağlayabilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Küba Adası; 1492’de Cristof Kolomb’un keşfi ile tarih sahnesine çıkmıştır. 1898 tarihine kadar İspanya hâkimiyeti altında geçmiştir. 1902 yılında bağımsız bir devlet olarak devam etmiştir. 1959’da büyük Küba devrimi yaşanmıştır. Birçok zorlu mücadelenin ardından tam bağımsızlığına kavuşan Küba; bu tarihi misyonuyla da turistlerin ilgisini çekmektedir.

Küba’yı Neden Ziyaret Etmeliyiz?

· Otantik kültürü

· Zengin yemek kültürü

· Müzik kültürü

· Eski araba çeşitliliği

· Muhteşem kumsallar

· Tarihi dokusu

Küba’da Gezilecek Yerler

Havana; Küba’nın başkenti olarak en fazla turistik rağbetin yaşandığı yerdir. Unesco tarafından Kültür Mirası’na katılmış bir şehirdir. Burada; Eski Araba Müzesi, Dans müzesi, Plaza De La Catedral, Plaza De Armas, Havana Kent Müzesi, Plaza Vieja, Malecon, El Capitolio, Pinar Del Rio, Vinales Vadisi gezilmesi gereken yerlerdir. Küba’da yer alan Devrim Müzesi, Morro Kalesi, Zapata Swamp, Che Guevara Mozolesi, Cayo Lorgo, Plaza De La Revolucion, Trinidad, Baracoa da gezilecek diğer tarihi yerler ve mekanlardır.

Haberin Devamı

Küba Etkinlikler ve Festivalleri

Havana’da düzenlenen Uluslararası Havana Bale Festivali; kasım aynın ilk haftası düzenlenmektedir. Havana Film Festivali ise aralık ayının ilk iki haftası düzenlenmektedir. Havana Karnavalı ise; her yıl ağustos ayında düzenlenmektedir. Bu festivalde insanlar değişik renklerde giyinmekte ve eğlencenin odağı hâline gelen bir festival yaşatmaktadırlar. Havana Uluslararası Caz Festivali de aralık ayında düzenlenen bir diğer etkinliktir. Havana Bienali, Varadero Müzik Festivali, Havana Puro Festivali, Ralli Festivali, Elektronik Müzik Festivali, Uluslararası Mutfak Festivali, Moncada Day; ülkenin diğer festival ve etkinliklerindendir.