Kültür Sanat AKM’de ‘Erişilebilir Tiyatro’ dönemi

AKM’de ‘Erişilebilir Tiyatro’ dönemi

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom; Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu iş birliğiyle görme ve işitme engelli bireylerin kültür ve sanat etkinliklerine katılımını artırmak amacıyla “Erişilebilir Tiyatro” projesini başlattı.

AKM’de ‘Erişilebilir Tiyatro’ dönemi

Erişilebilir Tiyatro projesi kapsamında Türk Telekom; ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Devlet Tiyatrosu oyunlarında üst yazı ve canlı betimleme uygulamalarını hayata geçirerek; görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, oyun öncesinde gerçekleştirilecek özel bir sahne turu ile görme engelli sanatseverlerin oyunun dekorunu, kostümleri ve oyunda kullanılan objeleri dokunarak tanımaları sağlanarak bütünsel bir tiyatro deneyimi yaşamaları hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, “Teknolojinin verdiği imkanları iyilik ve faydaya dönüştürmek için çalışıyoruz. ‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında yürüttüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızla farklı ihtiyaçlara sahip herkesin sanatın güzelliklerini ve kültürel zenginlikleri keşfetme fırsatına sahip olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu motivasyonla erişilebilir yaşam için yeni teknolojiler geliştiriyor, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran uygulama ve projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.