Kültür Sanat Anadolu’nun köklü tarihine ışık tutan sergi

Anadolu’nun köklü tarihine ışık tutan sergi

20.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

“Mutlu Et Mutlu Ol Günü”ne bu yıl Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu damga vurdu. Geleneksel olarak düzenlenen günde, yeni bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Yıldız Holding’in Çamlıca’daki sergi salonunda bu yıl da Anadolu medeniyetlerinin tarihine ışık tutan bir sergi açıldı.

Anadolu’nun köklü tarihine ışık tutan sergi

 Açılışına İstanbul Valisi Davut Gül’ün de katılıdğı sergide, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne kayıtlı 350 eser bulunuyor. Sergide Tunç-Demir çağı, Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait eserlerin yanı sıra İslami Dönemler ile Osmanlı İmparatorluğu’nun son yüzyılına kadar tarihlenen eserleri de yer alıyor.

Haberin Devamı

Geleneksel İslam sanatında önemli bir yer tutan ve şifalı olduğuna inanılan “Vekf”lerin yanı sıra, İran’ın güneybatısında dağlık bir bölge olan Luristan’a özgü sandık mezarlarda bulunan bıçaklar, kamalar, iğneler ve standartlar ile “Gözyaşı Şişesi” olarak bilinen “Unguentariumlar” da görülebilecek. Holding çalışanlarının her yıl kasım ayında kutladığı “Mutlu Et Mutlu Ol Günü”nde çalışanlar sürdürülebilirlik temalı pek çok farklı atölye çalışımaları da yapılıyor. Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılına atıfla kolektif bir sanat çalışması da gerçekleştirildi. Çalışanların katılımıyla düzenlenen kermesten elde edilen gelir ise LÖSEV’e bağışlandı.