Kültür Sanat Deprem bölgesine çocuklar için sahne kuruluyor

Deprem bölgesine çocuklar için sahne kuruluyor

23.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

6 Şubat’ta yaşanan depremin yaraları aradan geçen zamanda sarılmaya çalışılsa da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak elbette.

Deprem bölgesine çocuklar için sahne kuruluyor

Tüm bu zorluklar içinde umut yine çocukların gülümsemelerinde arandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tiyatrolar bölgeye gidip çocukların bu özel gününü kutluyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası da güçlerini birleştirerek bugün başlayıp iki ay sürecek “Renkli Hayaller Sahnesi”ni hayata geçiriyor. #BirlikteDüşlüyoruz sloganıyla yola çıkan ‘Renkli Hayaller Sahnesi’ için Hatay ve Kahramanmaraş’ta özel çadırlar kuruluyor. Uzman psikologlar tarafından incelenip onaylanan tiyatro oyunları, atölyeler, drama çalışmaları, konserler, sokak performansları, film ve belgesel gösterimleri çocuklarla buluşturuluyor. Bu projeyle büyük acılar yaşamış küçük çocukların kayıplarının yerine renkli hayallerin, ufuklarını açacak hikâyelerin ve onları heyecanlandıracak fikirlerin yerleşmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Armağan kitaplar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Antakya, Samandağ, Defne, Yeşilpınar, Kırıkhan ve İskenderun’da çocuklar için etkinlikler düzenliyor. Dayanışma tırı mahalle mahalle, köy köy gezecek. Hatay Antakya Expo İller Bahçesi de bugün renkli atölyeler, film gösterimleri ve tiyatrolara ev sahipliği yapacak. Oyun İstanbul ve Yaban İstanbul Oyun Alanı kurulacak, Gezici Mobil Kütüphane’den kitaplar armağan edilecek. 24-25 Nisan’da da Hatay’da devam edecek şenlik kapsamında Sadri Alışık Tiyatrosu da “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyunu sahneleyecek. 

Mutluluk denince akla...

Eti Çocuk Tiyatrosu da bugün deprem bölgesindeki çocuklarla buluşuyor. Dokuz gün sürmesi planlanan turnede ücretsiz olarak “Mutluluk Denince Akla” adlı oyun sahnelenecek. Eti Çocuk Tiyatrosu dokuz gün boyunca Kahramanmaraş, Hatay İskenderun, Gaziantep Islahiye, Adana ve bölgeden en çok göç alan Mersin’de çocuklarla bir araya gelecek.

Haberin Devamı

15 sahnede 13 farklı oyun

Devlet Tiyatroları ve Migros iş birliğiyle 23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği düzenleniyor. Şenlik kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Mersin, Kayseri ve Trabzon illerindeki 15 sahnede 13 farklı oyun sergilenecek. Programda çocukları “Pinokyo”, “Herkes için Keloğlan”, “Siz Ne Dersiniz?”, “Otobüs Durağında Üç Bencil”, “Tıngır Mıngır Ülke”, “Sihirli Keman”, “Gölgenin Canı”, “Çizmeli Kedi”, “Kurbağa Vırak”, “Peter Pan”, “Lyrobotonlu Kaplumbağa Silva”, “Mikrobik ile Gribik”, “Kaç Tilki Kaç” oyunları bekliyor.