Kültür Sanat İş Sanat’ta bayram sevinci

İş Sanat’ta bayram sevinci

10.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Sanat’ın YouTube kanalında yayınlanacak bayram konserinde Ümit Besen, Pamela ve Eda Baba sahne alacak. 19 Mayıs’ta ise Sattas, Ceza ve Melek Mosso aynı sahneyi paylaşacak

İş Sanat’ta bayram sevinci

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - İş Sanat, Ramazan Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel konserlerini seyircisi ile buluşturmaya hazırlanıyor. Bayramın ilk gününde Ümit Besen, Pamela ve Eda Baba, 19 Mayıs’ta ise Sattas, Ceza ve Melek Mosso’nun aynı sahneyi paylaşacağı bayram özel konserleri İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak.  

Haberin Devamı

Ümit Besen ve konuklarından müzik şöleni

Arabesk ve fantezi müziğin öncüsü Ümit Besen Ramazan Bayramı’na özel konseriyle İş Sanat sahnesinde yer alacak. Pamela ve Eda Baba’nın konuk olacağı konser bayramın ilk günü 13 Mayıs saat 20.30’dan itibaren yayında olacak. Konserin repertuvarında Besen’in “Nikah Masası”, “Islak Mendil” ve “Okul Yolu” şarkıları, Pamela ile “Seni Unutmaya Ömrüm Yeter mi?” ve Eda Baba ile düeti “Dilek Taşı” da yer alacak.

Sattas, Ceza ve Melek Mosso ilk defa aynı sahnede

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda reggae müziğinin Türkiye’deki temsilcilerinden Sattas, İş Sanat sahnesinde Ceza ve Melek Mosso ile birlikte yer alacak. Ceza’nın “Suspus” ve Melek Mosso’nun “Umrumda Değil” gibi kendi şarkılarının yanı sıra “Savaş Bitmeli” ve “Irie”nin de aralarında bulunduğu Sattas şarkılarının seslendirileceği konserde seyircileri sürprizler bekliyor. Genç sanatçıların ilk kez birlikte sahne alacağı konser saat 20.30’dan itibaren izlenebilecek.

Haberin Devamı

İş Sanat’ın YouTube kanalı dopdolu

Cazdan klasiğe, reggae’den rock’a uzanan geniş bir yelpazede hazırlanan İş Sanat’ın mayıs programında dikkat çeken isimler yer alıyor. Türkiye’nin köklü müzik gruplarından Yeni Türkü Anneler Günü’nde İş Sanat sahnesine konuk oldu. Derya Köroğlu (vokal, akustik gitar), Erkin Hadimoğlu (klavye, vokal), Furkan Bilgi (klasik kemençe, ud, vokal), Sezer Alemdar (bas gitar), Serdar Barçın (flüt, saksafon), Bahadır Tanrıvermiş’in (davul) oluşturduğu grup konserinde “Yeşilmişik”, “Aşk Yeniden”, “Sezenler Olmuş” gibi ölümsüz eserlerini seslendirdi. Konser yıl boyunca ücretsiz erişime açık olacak. 

Sezonun son caz konseri Sabri Tuluğ Tırpan (piyano), Volkan Öktem (davul), Eylem Pelit (bas gitar), Hamdi Akatay (perküsyon) ve Cenk Erdoğan’ın (gitar, yaylı tanbur) İş Sanat konseri için bir araya geldikleri “Almagest Quintet” tarafından gerçekleştirdi. Konserin repertuvarında bu sene aramızdan ayrılan Chick Corea’nın eserleri ve “Divane Âşık” ve “Üsküdar’a Gider İken” gibi sevilen parçalar da yer aldı. Tüm etkinlikler yıl boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinden ücretsiz erişime açık olacak.