Kültür Sanat Karadağlı: Devlet Tiyatroları, 13 yerleşik ve 12 turneyle her yaştan milyonlarca seyirciyle buluşuyor

Karadağlı: Devlet Tiyatroları, 13 yerleşik ve 12 turneyle her yaştan milyonlarca seyirciyle buluşuyor

26.10.2023 - 00:11 | Son Güncellenme:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kayseri’de sezonun ilk oyununun perde açılış törenine katıldı. Karadağlı, "10 Haziran 1949'da kurulan Devlet Tiyatroları Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kuruluş hedeflerine artık çok yakın" dedi.

Karadağlı: Devlet Tiyatroları, 13 yerleşik ve 12 turneyle her yaştan milyonlarca seyirciyle buluşuyor

Kayseri Devlet Tiyatrosu Willliam Shakespeare'ın ‘Bahar Noktası’ oyunu ile perdelerini açtı. Kayseri Devlet Tiyatrosu Binası’nda sahnelenen sezonun ilk oyununa Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile tiyatro severler katıldı. Sezonun ilk oyunu öncesi konuşma yapan Karadağlı, Kayseri’de olduğu için heyecanlı olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıyız. Nihayet Kayseri’deyim. Devlet Tiyatroları, 13 yerleşik ve 12 turneyle her yaştan milyonlarca seyirciyle buluşuyor. 10 Haziran 1949'da kurulan Devlet Tiyatroları Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kuruluş hedeflerine artık çok yakın. Sanat alanında değişen ve gelişmekte olan evrensel hedefi görebilen ve bu hedefi Türk tiyatrosunun yerli ve milli birikimiyle harmanlayarak yenilikçi, çoğulcu, modern, cesur, hızlı üretebilen ve barışçıl bir anlayışla sizlere 'merhaba' diyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Karadağlı: Devlet Tiyatroları, 13 yerleşik ve 12 turneyle her yaştan milyonlarca seyirciyle buluşuyor

Devlet Tiyatroları’nın Kayseri’ye değer katacağını da sözlerine ekleyen Karadağlı, "Cumhuriyet'in taçlandırdığı hürriyet ve medeniyet meşalesini Kayseri Devlet Tiyatrosu'nun yerleşik sahnesinde elimizden düşürmeyeceğiz. Artık uluslararası bir ticaret ve imalat merkezi haline gelmiş olan Kayseri’nin geleceğe uzanan yolculuğunda sadece bir misafir değil, aynı zamanda ev sahibiyiz. Ne mutlu bize ki Kayseri’deyiz. Ne mutlu ki Kayseri'de artık yerleşik kadrosu ve sahnesiyle Kayseri Devlet Tiyatrosu var" ifadelerini kullandı.