Kültür Sanat Sergi

Sergi

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Sergi

Son çağrı!

Haberin Devamı

Bizans döneminin doğaüstü ve bilinmez olana ilişkin sembolik dünyasına kendinizi kaptıracağınız “İsmi Lâzım Değil” adlı sergiyi görmek için bugün son gün. Abdülmecid Efendi Köşkü’nde sanatseverlerle buluşan sergi Brigitte Pitarakis ve Selen Ansen’in küratörlüğünde bilinmezliğe doğru bir yolculuk. 

Rus sanatçının ‘kırılması’

Geçtiğimiz yaz İstanbul’a yerleşen Rus sanatçı Andrey Novikov’un eserleri The Wall Art Gallery’de. “Pek çok uluslararası sergide eserleriyle yer alan sanatçının “Refraction (Kırılma)” adlı karma sergisi 15 Aralık Perşembe gününe kadar devam ediyor.

Yeni bir gerçeklik

Sibel Kırık’ın “Yeni Bir Uzam İnşası: Vahşi Siz” adlı kişisel sergisi 30 Aralık’a kadar Simbart Projects’de ziyaret edilebilir. Sanatçı eserlerinde, farklı zaman ve mekânsal formların çakıştığı tuhaf karşılaşmalarla iç içe geçen anılara tanıklık ediyor.

Haberin Devamı

Sergi

Bu ‘Vesile’ ile…

Anna Laudel İstanbul, sanatçı Hanefi Yeter’in 2019 yılından beri ürettiği çeşitli kompozisyon, heykel, desen ve seramik çalışmalarının yer aldığı “Vesile” ismiyle sanatçının kapsamlı bir kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sokrates’in “Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez” sözünden ilham alan Hanefi Yeter’in farklı disiplinlerde ürettiği eserleri bu sergide sanatseverlerle buluşuyor.

Sanat yolculuğuna Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel atölyesinde çalışarak başlayan Hanefi Yeter’in doğa ve insan ilişkileri üzerine kurguladığı eserler hem doğanın bize sunduğu nimet ve güzellikleri hem de insanlığın doğaya karşı tavırlarının sonuçlarını katılımcılara aktarıyor. Sanatçı, eserlerinin insanlarda farkındalık ve duyarlılık yaratmasını hedeflerken, sanatını değişimin bir parçası olarak görüyor.

Daha önceki üretim süreçlerinde dış dünyayla daha sık iletişim kurma fırsatı bulduğunu belirten Hanefi Yeter, son üç yılda ürettiği yeni dönem eserlerinde herkesin birbirinden uzaklaştığı ve korkunun hâkim olduğu bir dönemde yaşanan değişim ile gelişimleri, kendine has bakış açısı ve ifade şekliyle sanatseverlerle buluşturuyor. Galerinin iki katına yayılan “Vesile” sergisinde sanatçının uzun süredir tutku ile çalıştığı seramik eserleri de yer alıyor. Sanatçının bu sergi için Ayvalık yöresinden topladığı çömleklerle bir araya getirdiği seçki, serginin farklı ve ilgi çekici yönlerini ön plana çıkarıyor. “Vesile”, Anna Laudel’in Gümüşsuyu’ndaki galerisinde 11 Şubat 2023’e kadar ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

Sergi

Presley’in jeti yeniden alıcı arıyor

Elvis Presley’in özel jeti yeniden müzayedeye çıkacak. Presley tarafından satın alınan son uçak olan 1976 üretimi “JetStar”, New Mexico’daki Roswell Uluslararası Hava Merkezi’nde terk edilmiş hâlde duruyordu. Kırmızı kadife koltuklarıyla 35 yılı aşkın süredir hiçbir tadilattan geçmeyen jetin yüksek bir meblağa satılması beklenmiyor. Çünkü Presley, 840 bin dolara aldığı jeti, ölümünden hemen önce satmıştı ve o günden beri New Meksico çölündeki değişmez yerinde duruyordu. 2017 yılında yeniden müzayedeye çıkarılan uçak 430 bin dolara alıcı bulmuştu. Değerinin yüz binlerce dolar altında bir fiyata satılan uçağın ocak ayında ne kadara alıcı bulacağı ise merak konusu. 

Haberin Devamı

Turner’ın en yaşlısı 

İngiliz heykeltıraş Veronica Ryan, 66 yaşında Turner Ödülü’nü kazanan en yaşlı kişi oldu. Tate Liverpool direktörü Helen Legg, “Sanatçılar kariyerlerinin herhangi bir anında bir atılım gerçekleştirebilir” dedi. Windrush kuşağını onurlandıran sanat eserleriyle tanınan Ryan, ödülü kabul ederken “Güç! Görünürlük!” ifadelerini kullandı. Sanatçı, Liverpool’da düzenlenen etkinlikte 25 bin sterlinlik ödülün de sahibi oldu.