Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

06.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Romantik Yeşilırmak

Haberin Devamı

Birbirlerine bitişik olarak inşa edilmiş Amasya’nın Yalıboyu evleri birer kültür mirası… Sarp kayaların altına, Yeşilırmak’ın tam kıyısına kurulan bu evler Osmanlı’dan günümüze kadar geliyor. Venedik’te bir tekne gezisi yaptığınızı düşüneceğiniz bu fotoğrafta Beyhan Orkun’un imzası var.  

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Miami değil Büyükada

Kavurucu sıcaklıklar şehirdekiler için her geçen gün biraz daha çekilmez oluyor. İstanbullular için şehrin sıcağından ve kalabalığından uzaklaşmak için kolay bir rota var. Eşsiz denizi, manzarası ve tertemiz plajıyla Büyükada… Saadet Kandur’un fotoğrafında plajda serinleyenleri görüyoruz.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Aşk kilidi

İtalya’nın tarihî her bölgesinde bir aşk kilidi köşesi görmek mümkün… Aşkın ve bağlılığın simgesi olan kilitler dilek dilenerek kilitleniyor ve anahtarları hemen altındaki göle bırakılıyor. Gizem Melis Kargın’ın fotoğrafında onlarca aşkın kilidini görüyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Her açıdan ayrı Balat

Her sokağında ayrı bir renk ve ayrı bir dokunun olduğu Balat tarih ile modernin birleştiği en nadide yerlerden. Şehrin bir kısmı Roma dönemi, bir kısmı Osmanlı dönemi, bir kısmı ise modern İstanbul’un dokularını taşıyor. Ahmet Atak’ın fotoğrafında olduğu gibi Balat her açıdan bir başka güzel görünüyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Suya dokunuş

Dünyanın sıcaklık dalgalarıyla kavrulduğu bugünlerde her canlının tek isteği tabii ki biraz serinlemek. Özellikle sokaktaki canlılar…  Bu fotoğrafta sıcaktan bunalan bir kedi açık gördüğü çeşmeden su içiyor. Gül İstanbul’un kadrajına aldığı fotoğraf patili dostlarımız için kapılarımızın önüne birer kap su koymamızı hatırlatıyor.