Kültür Sanat Tiyatro Günü’ne Fırtına’lı kutlama

Tiyatro Günü’ne Fırtına’lı kutlama

27.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Sanat’ın ilgiyle takip edilen ‘Provadan İzle’ serisinde Moda Sahnesi oyuncuları, William Shakespeare’in Fırtına oyunu ile Dünya Tiyatro Günü’nde sanatseverlerle buluşuyor

Tiyatro Günü’ne Fırtına’lı kutlama

Çevrim içi etkinliklerini ücretsiz olarak YouTube kanalı ve internet sitesi üzerinden yayınlamaya devam eden İş Sanat, Moda Sahnesi oyuncularının Fırtına  yorumunu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde izleyicileri ile paylaşıyor. Yazarın, iktidar, hırs, özgürlük ve vicdan temalarını işlediği “Fırtına”  oyununun tamamı bir okuma provası düzeninde sunulacak.

Haberin Devamı

William Shakespeare’in 1610 yılında yazdığı, yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında sahnelenen “Fırtına”, İstanbul’da Moda Sahnesi’nde iki sezon boyunca sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini Kemal Aydoğan  üstlenirken metnin Türkçeye çevirisini Emine Ayhan gerçekleştirdi.

Semaver ve Kumpanya

Oyunda, Hüseyin Avni Danyal, Cenk Dost Verdi, Mürsel Yaylalı, Gürsu Gür, Zeynep Tuğçe Bayat, Selen Şeşen, Münircan Cindoruk, Yaşar Bayram Gül, İnanç Koçak, Kaan Songün, Ertürk Erkek ve Deniz Elmas rol alıyor. Provadan İzle, şubat ayında Molière’in ölümsüz komedisi “Cimri”  ile başlamış ve 650 bini aşkın erişim elde etmişti. Serinin Nisan ayındaki oyunu ise Sait Faik Abasıyanık’ın öykülerinden uyarlanmış “Semaver ve Kumpanya” olacak. Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun üstlendiği,  Semaver Kumpanya oyuncularının yorumuyla okunacak bu oyunda, yegâne istekleri tiyatro yapmak olan bir kumpanyanın turnede karşılaştığı tüm zorluklara rağmen tutkusundan vazgeçmemesi anlatılıyor. Oyun, ilk gösterim tarihi 7 Nisan’dan itibaren sezon boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde erişime açık olacak.

Haberin Devamı

İş Sanat edebiyat etkinliklerini nisan ayında da seyircilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Müzik ve edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisinde mart ayında edebiyatımızın değerli şairi Cahit Sıtkı Tarancı konuk olmuştu. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı ve Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini üstlendiği “Düşten Güzel “ başlıklı dinleti, Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından seslendirildi. Şevval Sam ise şarkıları yorumladı. Dinleti serisinde Nisan ayında Sabahattin Ali hikâyeleri, “Gece Kapladı Her Yeri”  başlığıyla izleyicileriyle buluşacak.

İş Sanat’ta klasik tiyatro eserlerinden bölümlerin seslendirildiği “Okuma Tiyatrosu” serisi sürüyor. Okuma Tiyatrosu’nda her ay farklı eserlerden bölümler, oyuncuların sesiyle hayat buluyor. “Olmedo Şövalyesi”  eserinden parçalar 31 Mart Çarşamba günü izleyicisiyle buluşacak.

Edebiyatımızın değerli isimlerinin kendi kitaplarından bölümleri okuduğu İş Sanat’ın “Yazarının Sesinden” serisi devam ediyor. Mart ayında seriye, Sunay Akın “Makiler”, Artun Ünsal “İktidarların Sofrası”,” Sinan Canan “İnsanın Fabrika Ayarları 3. Kitap / Sınırları Aşmak”  ve Selçuk Altun “ Ayrılık Çeşmesi Sokağı ” ile konuk oluyor.