Kültür Sanat Yeni keşiflerle buluşma vakti

Yeni keşiflerle buluşma vakti

26.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat’ın “Heykelde Yeni Keşifler”ine yer açın! Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçılar ve heykel bölümü öğrencilerinden gelen eserlerin değerlendirildiği, üçüncüsü gerçekleşen Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının finale kalan 10 eserinden oluşan sergi bugün açıldı.

Yeni keşiflerle buluşma vakti

Türkiye’de kültür sanatın 50 yıldır nabzını tutan Milliyet Sanat’ın, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında seçilen eserler bugün açılan sergiyle Kemer Country Club’da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Açılışı, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenen sergide seçici kurul tarafından belirlenen 10 eser sanatseverlerle buluşmaya hazır.

Haberin Devamı

Yeni keşiflerle buluşma vakti

Sergi, 14 Ekim’e kadar Kemer Country Club’da açık olacak. Kadir Kırıcı’nın “Dönence Kendini Tanı” adlı eseri (solda).

Finale sayılı günler!

Heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Milliyet Sanat’ın 2019’dan bu yana düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında bu yıl; Abdulsamed Şahin “Ayağı Bağlı”, Can Aksan “Jah Protection”, Çiğdem Yıldırım “Athena”, Emirhan Özkök “İris”, Filiz Sır “Entropi”, Furkan Depeli “Dialogue, Khronos”, Kadir Kırıcı “Dönence Kendini Tanı”, Lale Altunel “Lilium” Olcay Gültepe “Hayalperest” ve Ufuk Aydın “İçgörüsel Yapı” adlı eserleri ile dereceye girerek sergideki yerini aldı.

Seçici kurulunda Artsümer Galeri kurucusu Aslı Sümer, koleksiyoner Berrak Barut, küratör ve sanat yazarı Derya Yücel, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Ebru Özdemir, Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, küratör ve sanat yazarı Melike Bayık, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve koleksiyoner Meltem Demirören, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Neslihan Pala, Merkür Galeri kurucusu ve sanat danışmanı Sabiha Kurtulmuş, sanatçı Seçkin Pirim ve MESA Mesken Sanayi A.Ş. Projeler Tasarım Koordinatörü Sinem Konu Keskinok’un yer aldığı yarışmanın ödül töreni 14 Ekim’de yapılacak. Henüz keşfedilmemiş yetenekleri desteklemeyi, heykel sanatçılarının görünürlüğünü artırmayı, özellikle galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni kapılar açmayı ve heykel sanatına yeni değerler kazandırmayı amaçlayan MESA Holding’in sponsorluğundaki yarışma 10 isme eserlerini sergileme imkânı tanırken ilk üçe giren yarışmacıların her birine 15 bin TL üretim desteği veriyor. Sanatçılara plaketlerinin verileceği törende yurt dışında sanat eğitimi atölyesi imkânına sahip olacak isim de açıklanacak. Açıklanan isim yurt dışında bir ay sanat eğitimi almaya hak kazanarak farklı bakış açılarını görme ve çalışmalarını geliştirme şansı yakalayacak.

Haberin Devamı

Tören sonrasında henüz alıcı bulmayan eserler ise 22 Ekim’de artam.com üzerinden çevrim içi müzayede ile satışa sunulacak. 

Haberin Devamı

Yeni keşiflerle buluşma vakti

Abdulsamed Şahin’in “Ayağı Bağlı” adlı eseri dereceye girenler arasında.