Eğitim KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK 13. yedek yurt listesi!

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK 13. yedek yurt listesi!

10.12.2015 - 09:46 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Bugünlerde açıklanması beklenen burs sonuçlarının haricinde 13. Yedek yurt listesine ulaşabilirsiniz. Detayları haberimizde.

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı KYK 13. yedek yurt listesi

Lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs/kredi desteğinden faydalanabilme hakkına sahip olabiliyor. Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs/kredi desteği için belirlenen şartlara sahip olunması gerekiyor. Türkiye’de her yıl milyonlarca üniversite öğrencisi lisans eğitim almaya hak kazanıyor. Bu üniversite öğrencilerinin içerisinde ihtiyaç sahibi olanlarının devlet desteği alabilmesi amacı ile sunulan KYK burs ve kredi destek hizmetleri, üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca maddi yönden devletten destek alabilmesine yardımcı oluyor. Üniversite öğrencilerinin maddi destek almasını sağlayan kredi desteği geri ödemeli bir hizmet olurken, burs desteği ise ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin geri ödemesiz olarak alabildikleri bir destektir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamlarında fazlasıyla ihtiyaç duydukları maddi desteği sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs ve kredi hizmetlerine her eğitim yılı öncesinde lisans eğitim almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri KYK burs başvurusu yapabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her eğitim yılı öncesinde alınan KYK burs başvuruları çeşitli şartlar çerçevesinde incelenerek, internet üzerinde KYK burs sorgulama ekranından sonuç açıklamaları gerçekleştiriliyor. Böylelikle üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs ve kredi desteğinden yararlanıp, yararlanamayacağını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde KYK burs sorgulama ekranından burs/kredi almaya hak kazanan öğrenciler aldıkları ödemeleri tutar ve tarih gibi ayrıntılı bilgiler halinde de listeli şekilde görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine yurt hizmetleri de sunuluyor. Böylelikle üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca en temel ihtiyaçlarından birisi olan konaklama ihtiyaçlarına ekonomik, güvenli ve konforlu bir çözüm bulabilmesini sağlıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web portalı üzerinden KYK burs başvurusu sonuçları açıklamasına ilişkin gerekli duyuru yayınlandıktan sonra üniversite öğrencileri online KYK burs sorgulama işlemlerini yine kurumun web sayfasındaki online hizmetler sayfasından kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Üniversite öğrencileri KYK burs sorgulama sayfasından sadece birkaç dakika içerisinde T.C. kimlik numarası ile burs/kredi almaya hak kazanıp, kazanmadıklarını öğrenebilme imkanına sahip oluyor.

Dijital platform üzerinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi web sayfasında bulunan yurt sorgulama hizmetleri ile birlikte de üniversite öğrencileri yurt başvurularının sonuçlarını öğrenebiliyor. Üniversite öğrencileri akıllı cihazlar sayesinde internete erişim sağlayabildikleri her yerden Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisinden KYK yurt sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekleri uygulama sayfasına ulaşarak, yurt başvurusu sonuçlarını ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında bulunan KYK yurt sorgulama sayfasından da üniversite öğrencileri yurt başvurularının kabul edilip, edilmediğini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Yazarlar