Eğitim KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

25.11.2015 - 21:32 | Son Güncellenme:

Kredi Yurtlar Kurumu hala burs ve kredi sonuçları açıklanmadı ve ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir bilgi vermedi. Ancak şu an 11. yedek yurt listesine ulaşabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak

Üniversite öğrencileri için yurt ve burs desteği sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu her eğitim yılı öncesinde belirli tarih aralığında öğrencilerin başvuru taleplerini alarak, çeşitli değerlendirmelere tabii tutuyor. Bu inceleme sonucunda üniversite öğrencilerinin yurt ve burs/kredi desteği alıp, almayacağı belirleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na burs başvurusu yapan üniversite öğrencileri ise sonuç açıklamalarını internet üzerinden KYK burs sorgulama işlemi ile birkaç dakika içerisinde öğrenebiliyor. Üniversite öğrencilerinin kuruma yapmış oldukları yurt başvurusu ile ilgili olarak sonuçların açıklanacağı zamanı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasından duyuruluyor. Üniversite öğrencileri akıllı cihazlar ya da bilgisayarlar aracılığı ile internete son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden bağlanarak, KYK yurt sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından tüm Türkiye’de bulunan YURTKUR yurtlarında öğrencilerin ekonomik ve güvenli konaklama fırsatından da yararlanabilmesi sağlanıyor. Böylelikle artık üniversite öğrencileri internet kolaylığında yurt başvurularının sonucunu öğrenebilme imkanına sahip olabilirken, KYK yurt sorgulama işlemleri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ancak YURTKUR yurtlarındaki kontenjan dolayısıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin öncelikli olduğu incelemeler ile üniversite öğrencilerinin başvuruları sonucunda yurt hizmetinden yararlanıp, yararlanamayacakları belirleniyor. Bu kapsamda üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapmış oldukları yurt başvurularının sonuçlarını internet üzerinden bu şekilde gerçekleştirilebilen KYK yurt sorgulama işlemi ile birkaç dakikada öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Her eğitim yılında, eğitim başlamadan önce ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin başvuruda bulunabildikleri burs/kredi hizmetleri kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından çeşitli kriterlere göre burs/kredi hizmetleri alıp, alamayacakları belirleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na üniversite öğrencileri tarafından yapılan burs başvuruları incelendikten sonra sonuç açıklamaları dijital platform üzerinden üniversite öğrencilerine yapılıyor. Üniversite öğrencileri gelişen teknoloji sayesinde internete erişim sağlayabildikleri her yerden sadece dakikalar içerisinde online olarak burs sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Üniversite öğrencilerinin yurt kazanıp, kazanmadığı bilgisini KYK burs sorgulama işlemleri ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasından erişim sağlanabilen ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ ekranından yapılabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan bu burs sorgulama sayfası üzerinde kredi no veya kimlik no bilgileri resimdeki doğrulama kodu karakterlerini girerek, burs sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Üniversite eğitimi gören öğrencilerin, maddi yönden desteklenerek eğitim yaşamları boyunca maddi açıdan sorun yaşamaması sağlanabiliyor. Aylık ödemeler şeklinde Ziraat Bankası aracılığı ile burs/kredi hizmeti almaya hak kazanan üniversite öğrencilerine verilen bu hizmetten yararlanılıp, yararlanılmadığı ve alınan hizmetin ayrıntılı dökümü internet üzerinde gerçekleştireceği KYK burs sorgulama işlemi ile öğrenebilmekte olan üniversite öğrencileri, burs/kredi desteğinin takibini internet kolaylığında yapabilme şansına sahip olabiliyor. Böylelikle artık aldığı burs/kredi desteğinin güncel durumuna ilişkin bilgi alabilme konusunda sorun yaşamıyor.

Yazarlar