Gündem KYK yurt sonuçları nasıl sorgulanıyor?

KYK yurt sonuçları nasıl sorgulanıyor?

03.09.2016 - 14:40 | Son Güncellenme:

Öğrencilere barınma imkanı sunan devletin KYK yurt sonuçlarını açıklamasının ardından öğrenciler online olarak yurt sorgulama işlemlerini yapabilecekler. KYK yurt sonuçları sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte KYK yurt sonuçları hakkında detaylar!

KYK yurt sonuçları nasıl sorgulanıyor

Son yıllarda değişen eğitim sistemi ile beraber devletin sağlamış olduğu yurt imkanları da oldukça gelişmiş ve yenilenmiştir. YGS ve LYS sınavından oluşan sınavlardan öğrenci geçerli bir puan aldıktan sonra puanı ile orantılı bir tercih listesi yapmak zorundadırlar. Bu tercih listesinden gelecek olan okula ise kayıt işlemlerinin yapımından önce öncelik ile yurtta kalmayı amaçlayan öğrenciler KYK yurt imkanlarından faydalanmak için internet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu başvuru sonuçları da 2 Eylül’ de açıklanmıştır. KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kolayca sorgulama işlemini yapabilmektedirler.

Haberin Devamı

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KYK yurt sonuçlarını öğrenmek için resmi Yurt-Kur ' un resmi web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Daha önceden bu KYK yurt sonuçlarını öğrendikten sonra eğer asil listeden girmeye hak kazanmış iseniz öncelik ile bu yurdun bulunduğu ile ulaşım sağlayıp ardından bu kuruma başvurunuzu kabul ettirmek amaçlı bizzat bir görüşme sağlamak zorundaydınız. Daha sonra bu görüşmenin ardından hemen sonra okul başlangıç tarihi başlamıyordu. Dolayısı ile gittiğiniz ilden geri dönmek zorunda kalabiliyordunuz. Türkiye ' nin hemen hemen her yerinde bulunan üniversitelere ulaşım sağlamak her zaman kolay olmuyordu. Ulaşımı sağladığınız zaman bile engel bitmiş değildi. Hiç bilmediğiniz bir şehirde bilmediğiniz bir okula gidip saatlerce sırada beklemek zorunda kalabiliyordunuz. Bu ve bunun gibi daha bir çok sıkıntı çekmemeniz için devlet sizlere online olarak kayıt işlemleri sunmaktadır.

Haberin Devamı

E-devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz kayıt işlemleri için öncelikle KYK yut sonuçları açıklandıktan sonra sil listede adınızın bulunması gerekmektedir. Daha sonra bir resmi E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Bunu ise en yakın PTT şubelerine başvurarak sağlamanız mümkün olacaktır. Başvurduğunuz gün içerisinde 2 TL karşılığında alacağınız e-devlet şifresi ile beraber resmi e-devlet web sayfasını ziyaret edin. Ve burada karşınıza açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgiler istenmektedir. KYK yurt sonuçlarında asil listede adı bulunan kişi kaydını yaptırmak üzere T.C kimlik numarasını ve e-devlet şifresini uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girmesi gerekecektir. Daha sonra sistemin sizleri tanıyabilmesine onay vermek için ise kimliğimi sorgula butonuna basın. Ve sonrasında e-hizmetler kısmından kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Online olarak gerçekleştireceğiniz bu ön kayıt işlemi için ise bir ücret ödemenize gerek yoktur. Daha sonra yurda giriş yaptığınız tarihte yurt müdürlüğüne kayıt olduğu okuldan aldığı öğrenci belgesi ve dört adet vesikalık fotoğrafını vermesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kayıt işlemlerinin ardından öğrencinin yurt için 150-260 TL arası yurt ücreti yatırması gerekmektedir. Bu ücreti de yatırdıktan sonra yurtta kalmasına hiç bir engel kalmayacaktır. Fakat öncelik ile ara sınıf olan ve ya üniversiteye yeni başlayan öğrencinin KYK yurt sonuçlarının listesine Yurt-Kur un resmi web sitesinden ulaşıp asil listede adını görmesi gerekmektedir.