Gündem LGS sınav belgesi sorgulaması nasıl yapılır?

LGS sınav belgesi sorgulaması nasıl yapılır?

23.05.2018 - 11:53 | Son Güncellenme:

11-18 Nisan tarihleri arasında başvuru yapılan LGS için süre azalıyor. İyi bir liseye yerleşmek isteyen öğrenciler canla başla ders çalışmaya devam ediyor. Öğrencilerin heyecanla beklediği LGS sınav yerlerinin belli olmasının ardından en çok merak edilen konu e-Okul sistemi üzerinden LGS sınav belgesi sorgulamasının nasıl yapıldığı. Peki, e-Okul üzerinden LGS sınav belgesi sorgulaması nasıl yapılmaktadır?

LGS sınav belgesi sorgulaması nasıl yapılır

E-Okul LGS sınav giriş belgesi sorgulama

Haberin Devamı

Öncelikle internete erişimi olan bir cihazdan e-Okul sisteminin sayfasını açmanız gerekir. Açılan sayfada öğrenciler e-Okul sistemine kullanıcı adı ve şifreleri ile birlikte giriş yapmaktadırlar. Doğru kullanıcı adı ve şifrenizi belirtilen yerlere girdikten sonra sisteme giriş yapmış olursunuz. Sisteme girdiğinizde öğrenmek istediğiniz bilgileri burada bulabilirsiniz. LGS’ye nerede gireceğinize de bakabilirsiniz. Ancak öğrenciler, LGS sınav giriş yeri belgelerini okumakta oldukları okulların müdürlüklerinden alacaklardır. Aldıkları giriş yeri belgeleri okul müdürleri tarafından öğrenciye mühürlenmiş belgeler olarak teslim edilecektir.


LGS sınav giriş belgesinde neler bulunmaktadır?

Öğrencilerin okul müdürlüklerinden teslim alacakları giriş belgesi üzerinde;

Haberin Devamı

Öğrencinin kimlik bilgileri,

Sınava giriş yapacağı sınav merkezi, binası, salon ve sıra bilgileri yer almaktadır. Öğrenciler sınav giriş belgelerinin üzerinde yazan bilgilerden farklı bir yerde sınava giriş yapamazlar. Her öğrenci sınav giriş belgesinde yazan yerlerde sınava giriş yapacaktır.

Sınav giriş belgesini çıkardıktan sonra kaybeden öğrenciler tekrar okumakta oldukları okul müdürlüğüne giderek mühürlenmiş şekilde belgelerini alabileceklerdir.

LGS sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin 2 Haziran 2018 tarihinde girecekleri LGS sınavının sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden öğrenebilirler.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih ve yerleştirme dönemleri başlayacak. Yerleştirmeler öğrencilerin puanlarına göre ayarlanacak.

Sınav puanı ile öğrenci alacak lise tipleri hangileri olacak?

Bazı okullar için sınava girmek şart değilken bazı okullara girmek için de sınav puanı şart olacak. Sınav şartı koşan okullar arasında fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik program bölümleri yer alıyor.