Gündem LGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? LGS sınav tarihi

LGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? LGS sınav tarihi

26.04.2019 - 11:26 | Son Güncellenme:

Liseye Geçiş Sınavı(LGS) giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan LGS sınavı için heyecan başladı. MEB yayımladığı kılavuzda tüm detaylara yer verdi. İşte LGS'ye katılacak olan öğrencileri yakından ilgilendiren tarihler...

LGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak LGS sınav tarihi

3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuruları alınan LGS için hazırlıklar sürüyor. 8. Sınıfların katıldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Sınav öncesinde yayımlanması gereken LGS sınav giriş belgeleri için tarih belli oldu. Peki LGS ne zaman uygulanacak?

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak.

LGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı(LGS) giriş belgeleri 22 Mayıs 2019 tarihinde adayların erişimine açılacak.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan LGS sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.
Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’ nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul
müdürlüklerinden alabilecektir.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren, bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklarından alacak ve onaylatacaklardır.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav giriş belgesinde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı özel hizmet durumu yer alacaktır.