Gündem LGS sınav yerleri açıklandı! LGS sınav yeri sorgula | E okul giriş yap

LGS sınav yerleri açıklandı! LGS sınav yeri sorgula | E okul giriş yap

29.05.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

Liseye Geçiş Sınavı için heyecan dorukta. 2 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan LGS, sınav yerlerini belirledi. Peki Liseye geçiş Sınavı'na katılacak olan öğrenciler sınav yerlerini nereden öğrenebilirler?

LGS sınav yerleri açıklandı LGS sınav yeri sorgula | E okul giriş yap

11-18 Nisan tarihleri arasında LGS başvurusunu gerçekleştiren öğrencilerin sınav yerleri açıklandı. Liseye Geçiş Sınavı'na sayılı günler kala öğrenciler arayışa geçti. İşte LGS sınav yerleri nereden öğrenilir sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

LGS SINAV YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sisteminin yerine gelen ve bu yıl ilk kez uygulanacak olan LGS için heyecanlı bekleyiş başladı. LGS sınav yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler ise e-okul sistemine giriş yaparak LGS sınavına nerede gireceklerini öğrenebilirler.

E- okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenciler, öncelikle TC kimlik numarası, ardından okul numarası ve son olarak güvenlik sorularını yanıtlayarak e-okula kolaylıkla erişim sağlayabilirler.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Merkezi sınav dönemi kaldırıldı

Liseye Geçiş Sistemi'nde merkezi sınav sistemi tamamen kaldırılacak. Öğrenciler daha çok 6., 7. ve 8. sınıfta gösterdikleri başarı puanları ile liselerine yerleşecekler. Bu sistemde öğrenciler tek bir sınava değil her yıl düzenli olarak derslerine yoğunlaşmış olacaklar.

Haberin Devamı

Öğrenciler not ortalamalarına göre yerleştirilecek

Öğrenciler 6., 7. ve 8. sınıflarda kendi derslerinin sınavlarına girerken bir de İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin düzenlediği sınavlara da girecekler. Liseye geçiş dönemlerinde öğrencilerin, 6. ve 7. sınıflarda aldıkları not ortalamasının yüzde 20'si, 8. sınıfta aldıkları not ortalamasının yüzde 60'ı baz alınarak fen lisesi gibi okullara tercih ettikleri takdirde yerleştirmeleri yapılacak.

LGS'de soru havuzu devreye giriyor

Liseye Geçiş Sistemi Sınavı’nda soru havuzu kullanılacak. Yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış soru havuzunda öğrenciler için yüz binlerce soru olacak. Bir sınav kitapçığı için seçilmiş sorular belirlenecek ve soru havuzundan çıkartılacak. Örneğin, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü havuzdan bir soru seçerek sınav kitapçığına koydu. Seçtiği soru havuzdan silinerek bir daha kullanılmayacak anlamına gelir. Soru havuzundaki soruların zorluğu aynı derecede olacak.

Sınavda kopya çekilmesini önlemek için özel önlem alındı

Kopya çekme gibi durumların yaşanmaması için aynı sınıfta sınava girecek öğrencilere sorulan soruların şıklarının da yerleri değiştirilecek. Hiçbir öğrencinin soru sıralaması ve şıkları aynı düzende olmayacak. Sınavlarda gözetmenlik yapması için başka okullardan gözetmen öğretmenler getirilecek.

Haberin Devamı

Liseye Geçiş Sistemi Sınavı'nda açık uçlu sorular olacak

Öğrencilerin girecekleri sınavda, çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu sorularda bulunacak. Testleri sistem otomatik olarak okuyup puan verirken, açık uçlu soruların cevaplarını da öğrencilerin ismi gizli tutularak iki öğretmene gönderecek. Açık uçlu soruların cevap anahtarında yanlış, az doğru ve doğru şeklinde seçenekler olacak. İki öğretmen aynı cevabı kabul ederse puan işlenecek, eğer iki öğretmen de farklı cevaplar verirse 3. öğretmene sorulacak ve puanlama bu şekilde sonuçlanacak.