Siyaset Londra'da Kudüs tepkisi: ABD arabulucu rolünü kaybetti

Londra'da Kudüs tepkisi: ABD arabulucu rolünü kaybetti

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına ilişkin olarak, “ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir. Tarih ve insanlık vicdanı Filistinli kardeşlerimize yapılan haksızlıkları asla affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Londrada Kudüs tepkisi: ABD arabulucu rolünü kaybetti

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla yaptığı değerlendirmelerde “Filistin sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm ancak egemen ve bağımsız bir Filistin Devleti’nin 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde vücut bulmasıyla mümkün olacaktır. 14 Mayıs 2018 Filistin topraklarında yaşanması muhtemel olaylar konusunda İsrail yönetimini sorumlu ve itidalli davranmaya davet ediyoruz” dedi. Erdoğan, Londra’da katıldığı TURKEN Vakfı’nın yemeğinde yaptığı konuşmada da tepkisini sürdürdü. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

İSTEDİĞİNİZ ADIMI ATIN: Yarın (bugün) bir adım atılıyor. Kudüs İsrail’in başkenti olacakmış. Başta ABD olmak üzere Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarmış, ne olarak tanırsanız tanıyın. BM’de oylaması yapıldı, 128 ülke tavrını ortaya koydu. Yanınızda derme çatma 7-8 tane adı ülke olan yerleri buldunuz. Yapılan telefon görüşmelerinin haddi hesabı yok, şu kadar para veriyorum oyunu kullan adımları atıldı. İstediğiniz kadar atın. Kudüs hele hele, Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir. İslam dünyası olarak bunu böyle biliyoruz. Birileri gibi petrol, altın, elmas için insanları birbirine kırdırmayız. O birileri bunu yaptı. Bir Müslüman kendisi için ne arzu ediyorsa kardeşi için de onu istemekle mükelleftir. Devlet olarak dün olduğu gibi bugün de barışın tesisi için mücadele veriyoruz.

Haberin Devamı

MANCHESTERLİ İLE HAMALI ARASINDA FARK YOK: Nasıl kültürel ırkçılık ve faşizme karşı çıkıyorsak; DEAŞ, FETÖ, PKK El Kaide gibi eli kanlı terör örgütleri ile mücadele edeceğiz. İnsanlık düşmanlarının tamamını lanetliyoruz. DEAŞ’lı alçakların katlettiği Manchesterli Parisli kardeşlerimiz ile Esed rejimin katlettiği Humuslu, Hamalı kardeşlerimiz arasında fark yoktur.