Gündem LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! (2016 ÖSYS sonuç sorgulama)

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! (2016 ÖSYS sonuç sorgulama)

08.09.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

LYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adaylar rahat bir nefes aldı. Boş kontenjanlara LYS ek yerleştirme ile yerleştirilen adaylar Üniversitelere yerleştirildi. LYS ek yerleştirme sonuçları ve merak edilen tüm detaylar haberimizde...

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı (2016 ÖSYS sonuç sorgulama)

LYS ek yerleştirmeler lisans yerleştirmeler sonucunda adayların giriş yapamadığı bölümler üzerinden tekrardan onlara verilen bir şanstır. Her yıl düzenli olarak yapılan üniversite sınav sonuçlarının ardından yapılan tercihlerden sonra adayların yapmış olduğu bu üniversite tercihleri ile artık adaylar bazı bölümlere yerleşmişlerdir. Yapılan bu gerekli tercihler sonucunda adayların her biri artık üniversite kayıtlarına bile başlamışlardır. Ancak ilk kayıt dönümünde henüz bir yere yerleşmeyen öğrenciler için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu ikici bir hak vermiştir. Verilen bu hak sonucunda adaylar tekrardan tercih yapmışlardır. İlk yapılan tercih sonuçlarına göre kesinlikle bir bölüme yerleşmeyen öğrencilerin ek yerleştirme yapması önemlidir. Aksi halde herhangi bir bölüme yerleşen adayların bu ek yerleştirmelere katılması gibi bir durum söz konusu değildir. İlk tercihlerinde açıkta kalan adaylar bu ek yerleştirmeleri yapabilir. Yapılan bu ek yerleştirmeler ile beraber adayların yapacak oldukları bazı dikkatli olmaları gereken konular vardır.

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

5 Eylül Pazartesi günü açıklanan bu LYS ek yerleştirme sonuçlarının ardından öğrencilerin en kısa zamanda üniversite kayıtlarını yapması gerekir. Ek yerleştirmelerin ardından gerçekleştirilen bu üniversite kayıtları da bu adaylar içindir. Herkesin yapmış olduğu bu ek yerleştirmeler sonuçlanınca adayların LYS ek yerleştirmeler sonucunda bu gerekli olan kayıtların yapılmasından sonra artık adayların her biri yapılan çeşitli işlemler arasında belirlenen bu sistemi kullanırlar. Gerçekleştirilen bazı internet sistemlerini kullanarak LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre kayıtlarını yaptırabilirler. Artık kullanımı bir hayli kolaylaşan internet sistemi sayesinde bizler de LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre artık internet sisteminden yararlanabiliriz. Bu noktada bizlere hizmet veren sistem online şekilde işlem yapabilmemize yarayan teknolojik gelişmelerinden de etkisiyle yapılan bu sistemin adı e-Devlet sistemidir. E-Devlet ile ilgili yapılan bu hizmet kolaylığı sayesinde bizler gerekli olan bu çalışmalardan yararlanabilirler. Adaylar LYS ek yerleştirme sonuçlarının doğrultusunda kısa bir süre içerisinde yapmaları gereken bu çalışmalardan yararlanabilirler. LYS ek yerleştirme sonuçları ile beraber artık vatandaşlara da gerekli olan bu işlemleri yapabilirler.

Haberin Devamı

Her aday bu şekilde yapılacak olan çeşitli şekillerde olan işlemlerin yapılması içinde bizlerin gerekli olan üniversite kaydını yapması gerektirir. E-Devlet sistemi üzerinde bulunan bu kayıt işlemi bizlerin dahil olduğu bu işlemi kolayca gerçekleştirmesine yarar. Öğrencilerin PTT şubeleri üzerinden alacak olduğumuz bu e-Devlet şifresi ile beraber bizler sisteme giriş yapabiliriz. Bu giriş sonrasında bizler kolay bir şekilde LYS ek yerleştirme sonrasında üniversite kaydımızı yapabiliriz. 7 Eylül tarihine kadar bu üniversite kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaları gerekir. Aksi halde adaylara ek bir süre tekrardan tanınmayacaktır. Bu nedenle LYS ek yerleştirme sonuçları konusunda en güncel bilgileri de ÖSYM sayfası üzerinden öğrenebilirler.

Haberin Devamı

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

Haberin Devamı

4.2. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.

c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

Haberin Devamı

2016-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.