Gündem Maaş dökümü için E-bordro uygulaması!

Maaş dökümü için E-bordro uygulaması!

06.07.2016 - 09:11 | Son Güncellenme:

E-bordro uygulaması yardımıyla maaşınızı kontrol etmek çok daha kolay hale geldi. Devlet memurlarının faydalanabildiği E-bordro hizmeti internet üzerinden güvenilir şekilde kullanılabiliyor. E-bordro hizmetine dair daha fazla bilgi haberimizdedir.

Maaş dökümü için E-bordro uygulaması

Türkiye’de yaşamakta olan Türkiye şartlarına göre insanlar iyi bir meslek edinmek isterler. Bunun için iyi okullarda okumakta çok önemlidir. Öğrencilik yıllarımızı çok güzel bir biçimde değerlendirerek bu eğitim hayatımızı güzel bir üniversite okumak ile devam ettirmek isteriz. Bu çok yoğun eğitim hayatını da güzel bir iş ile tamamlamak için elimizden gelen her şeyi yaparız. İş hayatımızdan beklentilerimizin en önemli olanı da iyi bir maaşımızın olmasıdır. Eğer iş hayatımızı devlet kurumlarında devam ettiriyor isek bir ayın belli dönemlerinde maaşlarımızı alabiliriz. Fakat özel sektörde bu gibi durumlar olmayabilir yani özel oluşturulmuş olan belli bir maaş ödeme zamanları bulunur. Devlet kurumlarında çalışmakta olan vatandaşlar maaşlarını takip edebilir iken özel sektörde çalışmakta olan vatandaşların böyle bir imkanları bulunmaz. Yani devlet kurumlarında çalışmakta olan vatandaşların maaş bilgilerinin bulunmuş olduğu belgeler vardır ve bu sadece devlet kurumlarında çalışmakta olan vatandaşlar için geçerlidir. Özel sektörlerde çalışmakta olan vatandaşların böyle bir imkanları yoktur.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet kuruluşlarında çalışmakta olan vatandaşların almış olduğu maaşın bilgilerinin olduğu belgeye bordro denir. Bordro sayesinde devlet kuruluşlarında çalışmakta olan vatandaşlar çok kolay bir şekilde maaşlarındaki herhangi bir kesintiyi ya da bunun gibi bir çok maaş bilgilerine ulaşabilmektedir. Bordro sorgulaması yapmak biraz vakit kaybı yaşattırabilir. Çünkü bordro dosyalarını açtırmak çok kolay bir işlem değildir. Fakat artık günümüzde gelişmekte olan teknoloji ile bulunduğunuz yerden internet aracılığı ile hizmet vermekte olan online işlemler sayesinde bu gibi işlemler çok kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Haberin Devamı


. Devlet tarafından vatandaşlar için en kolay bir şekilde işlem yapılabilmesi amacı ile bir çok alanda yenilikler yapılmıştır. Bu online işlemler yeniliklerin bir tanesidir. Bordro işlemlerinizi de online bir şekilde internet aracılığı ile yapabilirsiniz. Bordro işlemleri dijital platform üzerinde ki adı e- Bordro'dur. E- bordro işlemleri sayesinde vatandaşlar çok kolay ve pratik bir şekilde fazla zaman kaybı yaşamadan internet aracılığı ile online bir şekilde yapabilirler. E- bordro işlemleri e- devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. E- bordro işlemlerinizi e- devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz için ilk olarak arama motorundan e- devlet resmi web adresine girmeniz gerekmektedir. E- devlet sayfasına tıkladığınız zaman e- bordro işlem sayfasına gelmelisiniz. E- devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemler için e- devlet şifresi gerekmektedir. E- devlet şifresi almak çok kolay bir işlemdir. Bulunmuş olduğunuz yerden herhangi bir PTT şubesine giderek kimlik kartınız ile ya da T.C. kimlik numaranız ile müracaat edebilirsiniz. E- devlet şifresi ücretlidir. E- devlet şifresi almak için sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra tekrar e- devlet sayfasında bulunmakta olan e- bordro işlem sayfasından almış olduğunuz şifre ile kimlik doğrulama işlemi yaparak e- bordro işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.