Siyaset Mabeyn’de kritik görüşme

Mabeyn’de kritik görüşme

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mabeyn Köşkü’nde IKBY Başkanı Barzani’yi kabul etti. Görüşmede PKK’nın Irak’taki varlığı ve Suriye’deki durum ele alındı

Mabeyn’de kritik  görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’yi kabul etti. Barzani dün saat 15.30’da özel uçakla İstanbul’a geldi. Barzani’yi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Kısa bir süre burada dinlenen Barzani daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere havalimanından ayrıldı. Barzani’nin gelişi dolayısıyla Devlet Konukevi’nin önüne Türk bayrağı ile Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bayrakları asıldı.

1 saat görüştüler

Fransa’dan İstanbul’a gelen Barzani, planlandığı gibi saat 17:00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Mabeyn Köşkü’ne geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı. Görüşmede, ağırlıklı olarak Musul ve Telafer’in durumu, terör örgütü PKK’nın Irak’taki varlığı ve Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Barzani, geçen yıl 23 Ağustos’ta Ankara’ya ziyarette bulunmuştu.

Haberin Devamı

Vatandaşlara videolu teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, doğum günü nedeniyle kendisine tebriklerini gönderen vatandaşlara, twitter üzerinden paylaştığı bir video mesaj ile teşekkür etti. Erdoğan videoda, “Muhterem büyüklerim, değerli kardeşlerim, bugün doğum günüm münasebetiyle yaptığınız dualar ve gönderdiğiniz mesajlar için hepinize teşekkür ediyorum. Her duanın, her mesajın bende özel bir yerinin olduğunu özellikle bilmenizi isterim. Allah hepinizden razı olsun. Mevlam hepimize sağlıklı, huzurlu ve millete adanmış bir ömür nasip etsin. Mevlam, hepimize ömrümüzün her anını iyilik, güzellik ve doğruluk yolunda harcamayı nasip etsin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı. 26 Şubat 1954 doğumlu olan Erdoğan dün 63 yaşına girdi. (ANKARA Milliyet)