Gündem Mahallenin gülleri soldu

Mahallenin gülleri soldu

05.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akçakale’nin Yenimahalle’si Suriye tarafından atılan topun aralarından aldığı 5 kişi için yas tutuyor. Hayatını kaybeden çocukların komşuları İsa Kurt, “Ben ailemi Urfa’daki yakınlarımın yanına gönderdim. Geçtiğimiz gün burada mahallenin gülleri soldu” diye konuştu

Mahallenin gülleri soldu

Türkiye ile Suriye arasında aylardır devam eden soğuk savaş geçtiğimiz gün sıcak temasla yeni bir ivme kazanırken, Akçakale’ye düşen bir bomba adeta yürekleri dağladı. Karşı taraftan atılan bir bomba Yenimahalle’nin Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan tek katlı evin bahçesine düştü. O sırada bahçede biber temizleyen Zeliha Timuçin (39) çocukları 4 yaşındaki Fatoş, 8 yaşındaki Zeynep, 12 yaşındaki Ayşegül ve akrabaları Gülşen Özer (40) hayatını kaybetti.

Bombayla soldular
Anne ve üç çocuğu dün sabah saatlerinde toprağa verilirken iki ayrı taziye evi kuruldu. Bombanın düşmesinden hemen sonra olay yerine geldiğini söyleyen mahalle sakinlerinden İsa Kurt, şöyle konuştu: “Ortalık toz dumandı, ne yapacağımızı şaşırmıştık. Önce yaralılara yardım ettik ve hastanelere gönderdik. Günlerdir ilçemiz bombalanıyordu. Korkudan ailemi Urfa’daki yakınlarımın yanına yerleştirdim. Ama geçtiğimiz gün kapı komşumun bahçesine düşen bomba sanki bizim yüreğimize düştü. O kadar iyi insanlardı ki, kimseyle bir sorunları yoktu. Herkes bu aileyi tanır ve severdi. Hayatını kaybeden ve şuan hastanede olan çocuklar mahallenin gülleriydi ama artık soldular.”

‘Artık iflah olmayız’
Akçakale’nin Bolatalar köyünde kurulan taziye evinde bitkin olduğu gözlenen çocukların babası Ömer Timuçin (45), acısının çok büyük olduğunu söylerken “Bir aile söndü, ne diyeyim ki?” diyerek İlçe halkını sakin olmaya davet etti. Timuçin, “Evimin direği gitti, bir aile dağıldı. Artık biz iflah olamayız. Eşim ve üç kızımı kaybettim geriye kalan 3 kızım hastanelerde yatıyor. Yaşayacak mı ölecek mi bilemiyorum, yaşasa da sakat mı kalacak o da belli değil. İçim yanıyor ama devleti de düşünmek zorundayız, Vatan sağolsun diyorum. Devletimiz her şeyin en iyisini yapacaktır” dedi.

Sınıf arkadaşları Ayşegül için ağladı
Ayşegül Timuçin’in sınıf arkadaşı Büşra Baş arkadaşının öldüğünü öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi. Baş, ”Ayşegül çok iyi bir öğrenciydi. Ben de diğer sınıf arkadaşları da onu çok seviyorduk. Allah rahmet eylesin” dedi. Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Hatice Timuçin’in de başarılı bir öğrenci olduğu, zaman zaman okul etkinliklerinde sunuculuk yaptığı ve şiir okuduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Mahallenin gülleri soldu

Mahallenin gülleri soldu

Mahallenin gülleri soldu

Günlerdir mermi düşüyor
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan da, günlerdir ilçeye çok sayıda top mermisi düştüğünü belirterek, “İnsanlar sokağa çıkıp tepki gösteriyor olaya. Ama bu bir provokasyondur. Cenazesi olan ‘vatan sağ olsun’ diyor, birileri ‘Vali istifa’ diye nida atıyor. Tamam, günlerdir tedirginlikle yaşıyoruz, okullar tatil. İlçemize son 15 gündür düşen bombaları sayamadık bile. Ama devlet de gerekeni yapıyor. Söylenecek çok şey var ama bazen susmak daha hayırlı diye susuyorum” diye konuştu.

Bomba kurbanları toprağa verildi
Zeliha Timuçin ile kızları Zeynep, Ayşegül ve Hatice Timuçin otopsileri tamamlandıktan sonra dün sabaha karşı yakınlarına teslim edildi. Cenazeleri alan yakınları, anne Timuçin ve 3 kızını, saat 05.00 sıralarında Akçakale’nin Bolatlar köyü mezarlığında yan yana açılan mezarlara defnetti. Olayda hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Gülşen Özer için de Akçakale’deki Yeni Camii’nde tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Özer’in cenazesi ilçe mezarlığına getirildi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de mezarlığa geldi. Bazı vatandaşlar, etrafında asker ve polis korumasındaki Vali Güvenç ile Orgeneral Mendi’ye, “Sizi bu kadar kişi koruyor, bizi neden koruyan yok” diye tepki gösterdi.
ŞANLIURFA DHA