Gündem Maliye Bakanlığı’ndan E-Bordro hizmeti!

Maliye Bakanlığı’ndan E-Bordro hizmeti!

08.09.2016 - 08:37 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu çalışanlarına önemli bir kolaylık getiriyor. Kamu çalışanları artık internette Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile maaş bordrosunu görebiliyor. Kamu çalışanları e-bordro uygulaması üzerinden ister güncel ayın ister de geçmiş ayın maaş bordrolarını görebiliyor.

Maliye Bakanlığı’ndan E-Bordro hizmeti

21.yüzyıl teknolojisindeki mobil alanında yaşanan hızlı ve etkin gelişmeler, insanların internet ortamına nerede olursa olsun son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmesine olanak sağlıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri çerçevesinde nerede olursa olsun internet hizmetlerini aktif şekilde kullanmayı tercih eden insanların sadece dakikalar içerisinde yaşamının pek çok alanındaki işlemini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor olması da internetin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de yoğun olarak kullanılmasına yol açıyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte Türkiye’de yaygınlaşan internet kullanımının tüm etkileri kamu hizmetlerinde de kendisini en etkin şekilde gösteriyor. Özellikle elektronik ortam üzerinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmete açılan online kamu uygulamaları ile birlikte kamu işlem ve hizmetlerinde de internet kolaylığından yararlanılabilmesine olanak sağlıyor. Teknolojiyi ve interneti aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Maliye Bakanlığı’nın internet üzerindeki dijital hizmet ekranı e-bordro uygulaması vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde güncel aya ait olan maaş bordrosunu görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personellere yönelik olarak hizmet veren Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Özel sektörde çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan vatandaşlar tarafından kullanılamayan Maliye Bakanlığı’nın bu dijital maaş bordrosu uygulaması, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almasından dolayı her ay memur maaşı alan çalışanların, almış oldukları memur maaşlarına ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrolarını sanal ortam üzerinden görüntüleyebilme imkanına sahip olabilmelerini sağlıyor. Kamu çalışanlarının yaşamlarının her alanında oldukça yoğun ve etkin bir şekilde kullanmakta oldukları internete, nerede olursa olsun kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden güncel aya ait olan memur maaşı bordrosunu görüntüleyebilme imkanına sahip olabilmesini sağlıyor. Kamu çalışanlarına her ay aldıkları memur maaşına istinaden verilmesi yasal zorunluluk olan maaş bordrosu içerisinde net maaş, brüt maaş, kesintiler, sigorta ödemeleri, ikramiyeler ve primler gibi ayrıntılı maaş işlem bilgileri yer almaktadır. İnternet üzerinde Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu çalışanlarınca maaş bordroları düzenlenir düzenlenmez her ay için kolaylıkla görüntülenebiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinde sadece güncel aya ait olan maaş bordrosunu değil aynı zamanda da geçmiş aylara ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilme imkanları bulunuyor. Bu aşamada e-bordro uygulaması üzerinde kamu çalışanları tarafından sadece görmek istediği ayın ve yılın maaş bordrosuna ilişkin olarak ay ve yıl bilgisini girmesi gerekiyor. Günümüzde internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde sadece dakikalar içerisinde Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet Kapısı üzerinden de kullanılabilen dijital maaş bordrosu uygulamasından kamu çalışanlarının maaş bordrolarını görüntüleyebilmeleri mümkün oluyor.