Ege Manisa’da 3 bakan sevinci

Manisa’da 3 bakan sevinci

11.07.2018 - 23:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede Manisa’dan 3 bakanın bulunması kentte ve özellikle iş dünyasında sevinç dalgası yarattı.

Manisa’da  3 bakan  sevinci

Manisa Kula ilçesinden Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Gençlik ve Spor Bakanı, Demirci ilçesinden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanı, 4 dönem Manisa milletvekiliği yapan, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan, Manisa’ya yaptığı hizmetleri ile tanınan merhum Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Bekir Pakdemirli’nin Tarım ve Orman Bakanı olarak atanması coşkuyla karşılandı. Kentteki iş insanları, 3 bakanın da olumlu katkıları olacağı düşüncesinde birleşti.

Haberin Devamı

Ege tarımda uçacak

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, “Kabine 3 hemşehrimizin yer alması, Manisa iş dünyası olarak bizleri son derece mutlu etti” dedi. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise “Borsa olarak yıllardır Tarım Bakanı’nın Ege’den olmasını istiyorduk. Pakdemirli hem İzmir hem de Manisalı. Bölgemiz onunla birlikte tarımda uçuşa geçecektir” dedi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da Manisalı olmasının kendilerini ayrıca onurlandırdığını belirtti. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy da, “Pekcan ve Pakdemirli’nin tarım ve ticaret kenti Manisa’ya faydalı çalışmalarda yer alacağına inanıyoruz. Milletimizin tercihi iyi değerlendirilmeli, milletin bir taraftan iş-aş ihtiyaçları için makro düzeyde çözüm üretilirken, diğer taraftan da çevre-gıda-gelecek üçgeni dikkate alınmalıdır” diye konuştu.
3 bakanın Manisalı olmasının kent için gurur ve onur verici bir durum olduğunu dile getiren Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu, “Bu durum Manisa siyasetine ve fikrine ne kadar önem verildiğini göstermektedir. Bu şehrin toprakları ve suyu devlete yön verecek nice siyasetçiler yetiştirdi ve yetiştirmeye devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Sektörden isimler

3 bakanın kente verilen değeri ön plana çıkardığını dile getiren Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de, “Kabinedeki bakanların hem kendi sektörlerinden gelmesi hem de genç olmaları bizleri umutlandırdı. Manisalı oldukları için kabinede kentimizin isminin söylenmesi bile bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Bu durumun kentimize artı değer katacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.