Geri Dön

Mayalı poğaça tarifi

Kahvaltının olmazsa olmazı mayalı poğaça nasıl yapılır? Pratik mayalı poğaça tarifi ile siz de sabahınıza lezzet katın. İşe yetişmeden önce atıştırmalık olsun, çocukların oyun arasında açlıklarını bastırmaları için olsun, ev yapımı mayalı poğaça tarifinin püf noktaları şu şekilde:

Mayalı poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Mayalı poğaça hamuru için:
5-6 su bardağı un,
Yarım paket yaş maya (21 gr),
1,5 su bardağı ılık süt,
2 çay bardağı ılık su,
2,5 çay bardağı bardağı sıvı yağı,
1 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için),
3 çay bardağı kaşığı toz şeker,
bir tutam tuz

Mayalı poğaçanın içi için;
1 tutam maydanoz
200 gr beyaz peynir

Mayalı poğaçanın üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı

Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

İçinin yapılışı;
Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştırın.

Hamurun yapılışı;
Bir kaba maya, ılık su, ılık süt ve toz şekeri kop, mayayı eriyip 5-10 dakika bekleyin.
Bu karışımın üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
Azar azar un ilave edip yoğurun. Kıvama gelinceye kadar bunu sürdürün.
45 dakika kadar karışımı mayalandırın.
Hamurdan parçalar koparıp düz bir zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Sonra ortasına içi için hazırladığını karışımı koyup hamuru ikiye katlayın.
Yumurta sarısını hazırladığınız poğaçaların üzerine fırça yardımıyla veya elinizle sürün.
Poğaçaları 20-30 dakika mayalanması için bekletin.
Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürüp tepside 20 dakika mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında poğaçalarınızı kızarana kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber